Bartholomeos;'' Müze kalmalı''

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bir süre önce gündeme getirilen Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmalarını değerlendirdi. Bartholomeos, bunun bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığını belirte

Bartholomeos;'' Müze kalmalı''

Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından bir süre önce gündeme getirilen Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmalarını değerlendirdi. 

Bartholomeos, bunun bir ihtiyaçtan kaynaklanmadığını belirterek “Siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız” dedi.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’i ziyareti sırasında basın mensuplarının Ayasofya Müzesi’nin ibadete açılması çalışmaları ile ilgili değerlendirmede bulunan Fener Rum Patriği Dimitri Bartholomeos “Oradaki mahalle muhtarının söylediğine göre burada yeni bir camiye ihtiyaç yok. Mevcut camilerde doluluk oranı fazla değil. Biz bunun ihtiyaç değil siyasi bir karar olduğunu düşünüyoruz. Bütün ibadethanelere saygılıyız ama burasının müze olarak kalmasından yanayız. Böyle kalması hem müslümanlar için hem de diğer inançtakiler için daha faydalı olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel