Balyoz sanıkları o raporu delil gösterdi

Balyoz davası kapsamında yeniden yargılama talebi reddedilen 12 sanık, bu kez TÜBİTAK raporunu delil göstererek yeniden yargılanma talebinde bulundu.TÜBİTAK, Poyrazköy davasında mahkemenin talebi doğrultusunda 5 nolu hard diske ilişkin rapor hazırladı. Ba

Balyoz sanıkları o raporu delil gösterdi

Balyoz davası kapsamında yeniden yargılama talebi reddedilen 12 sanık, bu kez TÜBİTAK raporunu delil göstererek yeniden yargılanma talebinde bulundu.

TÜBİTAK, Poyrazköy davasında mahkemenin talebi doğrultusunda 5 nolu hard diske ilişkin rapor hazırladı. Balyoz davasının da delilleri arasında bulunan ve Gölcük Donanma Komutanlığı’nda bulunan 5 nolu hard disk ile ilgili raporun mahkemeye ulaşmasının ardından Balyoz hükümlüleri ikinci ez yeniden yargılama talep etti. Geçtiğimiz günlerde yeniden yargılama talebi reddedilen hükümlülerden Albay Hüseyin Özçaban, Ali Demir, Albay Erdinç Atik ve Yarbay Yusuf Kelleli’nin de aralarında bulunduğu 12 sanık, yeniden İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurdu. Avukat Mahir Işıkay tarafından mahkemeye sunulan dilekçede davaya konu dijital dosyaların suç isnat etmek üzere devlet içinde yuvalanmış bir çete tarafından oluşturulduğu iddia edildi.

"KUMPASIN İZLERİ TESPİT EDİLDİ"

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan Poyrazköy davasında hazırlanan TÜBİTAK raporuna atıf yapılan dilekçede, “Savunmalarımızda ısrarla ifade ettiğimiz sahtekarlıkları ortaya koyan, diğer bir ifade ile ’kumpasın’ izlerini gösteren tespitler yapılmıştır. Bu rapor 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dikkate alınmayan başta Donanma Komutanlığı Bilirkişi Raporu olmak üzere savunma tarafından sunulan uzman raporlarındaki bulguları doğrulamaktadır" denildi.

“Balyoz davasındaki yargılama boyunca İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi onlarca talebe rağmen bu sabit diskin incelenmesini ısrarla reddetmiştir" ifadesi yer alan dilekçede, söz konusu raporun yargılamanın yenilenmesini gerektiren delil olarak kabul edilmesi gerektiği ifade edildi. Yargılanmanın yenilenmesini talep eden hükümlüler, mağduriyete sebebiyet verilmemesi için infazın durdurulmasını da talep ettiler.

Talep İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nce önümüzdeki günlerde değerlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler