Balta Japon meslektaşını ağırladı

Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Balta, Japon meslektaşını ile birlikteki heyeti Bakanlık Toplantı Salonunda ağırladı.Balta, burada yaptığı konuşmada Geçmişten günümüze, Türk halkı ile Japon halkı arasında; ortak tarih ve kültür temeline dayanan, son

Balta Japon meslektaşını ağırladı

Çevre ve Şehircilik Bakan yardımcısı Balta, Japon meslektaşını ile birlikteki heyeti Bakanlık Toplantı Salonunda ağırladı.

Balta, burada yaptığı konuşmada Geçmişten günümüze, Türk halkı ile Japon halkı arasında; ortak tarih ve kültür temeline dayanan, son derece müstesna ilişkiler mevcuttur. Coğrafi uzaklığa rağmen; bu derece köklü ilişkilere sahip olan, nadir ülkeler arasındayız. 

Ertuğrul faciasıyla başlayan, ancak, daha öncesine de giden tarihi dostluğumuz; yakın zamanda yaşadığımız, iki deprem dayanışması ile tekrar ortaya konulmuştur. 11 Mart 2011 tarihinde, Fukişima’da etkisini gösteren, büyük deprem faciası dolayısıyla; Japon halkına taziyelerimizi bir kez daha iletmek istiyorum. Ayrıca; Van depremi dolayısıyla Van’a gelerek Van’daki dostlarıyla kader birliği yapan ve orada vefat eden, Sn. Asuji Miyazaki’yi bir kez daha minnetle anıyorum. Onun adı Van’da bir parka da verildi; ama esas adı gönüllerimizde silinmeyecek şekilde yer alacaktır” dedi.

Bakan yardımcısı Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Bildiğiniz üzere; Başbakanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN başkanlığındaki bir heyet tarafından, 07 Ocak 2014 tarihinde, Japonya’ya; "Türkiye ile Japonya arasında ilişkilerimizin her alanda daha da geliştirilmesi amacıyla, bir "Ziyaret Programı" gerçekleştirilmiştir. Bu "Ziyaret Programı" kapsamında; ikili ilişkilerimizin ahdi temelinin güçlendirilmesine yönelik bazı anlaşmalar da imzalanmıştır.

İmzalanan Anlaşmalar arasında; "Afet Yönetimi İşbirliği Diyaloğu İyi Niyet Beyanı" da yer almaktadır. Zat-ı Âlinizi ve değerli heyetinizi Bakanlığımızda misafir etmekten duyduğum memnuniyeti tekrar ifade ediyor, ziyaretiniz için teşekkür ediyorum.

Japonya Arazi, Altyapı, Ulaşım ve Turizm Bakan yardımcısı Toru DoI da her iki ülkede de, 1950’li yıllarda başlayan hızlı ekonomik büyüme, şehirlerin gelişimini belirlemiştir. Kaçak yapılaşma ve gecekondu alanları ile mücadele konusunda; iki ülkede de birçok ilerleme kaydedilmiştir. Afet konusundaki tecrübeler ve bilgilerin paylaşımı ile sürdürebilir bir afet bilgi paylaşımı sağlayarak, Japonya ve Türkiye Cumhuriyeti’nin afet yönetimi yeteneklerini güçlendirmek ve afet yönetim sorunlarını çözmek için işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

Bakan yardımcısı Balta Japon meslektaşına çeşitli hediyeler verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel