Balonlar Soma için uçuruldu

Proje kapsamında, çocuk ve gençlerle bire bir temas kuran öğretmenlerin, travma iletişimi, kriz ve stresle başa çıkma alanlarında eğitim ihtiyacı olduğu saptandı.Vakıf Genel Müdürü Uğur Gülderer’in verdiği bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yet

Balonlar Soma için uçuruldu

Proje kapsamında, çocuk ve gençlerle bire bir temas kuran öğretmenlerin, travma iletişimi, kriz ve stresle başa çıkma alanlarında eğitim ihtiyacı olduğu saptandı.

Vakıf Genel Müdürü Uğur Gülderer’in verdiği bilgiye göre; Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ortaklığında Genç Hayat Vakfı uzman psikologları tarafından Soma ve Kınık’ta 500 öğretmene yönelik travma sonrası stres ve krizle baş edebilme destek eğitimleri programı hazırlandı.

Klinik psikologlar tarafından öğretmenlere verilen destek eğitimleriyle, öğretmenlerin bir taraftan kişisel farkındalıkları artarken, öğrenciler ve velilere travma sonrası nasıl destek olabilecekleri yönünde uygulamalı eğitim de verildi. Öğretmenler, 4 günlük eğitimin sonunda 13 Mayıs 2014’te yaşanan kazada hayatını kaybeden 301 maden işçisini de andılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel