Balkanların en hızlısı Trabzonlu

 PTT Genel Müdürlüğü Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Atletizm Federasyonu Başkanlığı işbirliğinde İzmir’de düzenlenen 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye, erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci oldu.  Arn

Balkanların en hızlısı Trabzonlu

 PTT Genel Müdürlüğü Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Atletizm Federasyonu Başkanlığı işbirliğinde İzmir’de düzenlenen 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması’nda Türkiye, erkekler ve bayanlar kategorisinde birinci oldu. 

 
Arnavutluk, Bulgaristan, Kosova, Makedonya, Romanya, Türkiye takımlarının katıldığı 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması, Karşıyaka Mavişehir Parkuru’nda yapıldı. Yarışma dolayısıyla düzenlenen törene İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, PTT Genel Müdürü Osman Tural ile yarışmacıların yakınları da katıldı. 
 
Törende konuşan PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT’nin 172 yıldır var olan bir kuruluş olduğunu hatırlatarak, daim olmak adına hizmetlerine devam edeceklerini belirtti. Son zamanlarda postacıları bisiklet ve motosiklet araçları ile desteklediklerini ancak yine de personelin işinin yürümek olduğunu belirten Tural, “Postacının işi yürümek. Her ne kadar biz son dönemlerde bisiklet ve motosikletlerle kendilerini desteklesek de onların işi sokakları arşınlamak. Bu kurum 172 yıldır bu memleketin hizmetinde. Bizim yok olmamızı bekleyenlere karşı biz hizmet vermeye devam edeceğiz. Herkes başarılı olsun. Sporda katılım en büyük başarıdır” dedi.
 
Balkan ülkeleri arasında dostluk ve iyi ilişkileri geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın geçtiğimiz Haziran ayında Elazığ’daki Türkiye elemelerini kazanan İzmir’den Gülşen Eser, Ankara’dan Yeliz Ayyıldız, Trabzon’dan Nebahat Atasoy, Balıkesir’den Sebahattin Tatar, Elazığ’dan Suat Ersoy, Diyarbakır’dan Eskeri Aktan, Trabzon’dan Kadir Öztürk ve Edirne’den Selçuk Çelik, Türkiye’yi temsil eden isimler oldu. 5 ülkeden 7 takımın katıldığı yarışmada erkekler 10 bin metrede, bayanlar ise 5 bin metrede performans gösterdi. Yarışmada bayanlar kategorisinde Yeliz Ayyıldız birinciliği elde ederken, ikincilik Nebahat Atasoy’un, üçüncülük Arnavutluk’tan Igera Sulaj’ın, dördüncülük ise Romanya’dan Saracut Pup’un oldu. Erkekler kategorisinde ise birinci Sebahattin Tatar, ikinci Kadir Öztürk, üçüncü Eskeri Aktan ve dördüncü Suat Ersoy oldu. 
 
Rakiplerine açık ara ile fark atarak birinciliği göğüsleyen Yeliz Ayyıldız, “Çok mutluyum. Ülkemde yapılan organizasyonda başarılı olmak ve dereceye girmek olağanüstü bir mutluluk. Rakipler biraz geride kaldılar ama dizimde kıkırdakta bir problem var. Ama onları düşünmüyorum. Çünkü şampiyonluğa kendimi adamıştım” diye konuştu.
PTT Milli Takım Antrenörü Avni Seçerdin ise, iddialı olduklarını ve birinciliği elde ettikleri için mutlu olduklarını ifade etti.
 
Türkiye’de 6’ıncı kez gerçekleştirilen yarışmada bugüne kadar takım halinde erkeklerde 13 birincilik, 8 ikincilik ve 4 üçüncülük elde edilirken, bayanlarda takım halinde 4 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük elde edildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel