Balıkçılık faaliyetleri yerinde izleniyor

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, ''Balıkçılık Faaliyetlerini İzleme ve Veri Toplama Programı'' çerçevesinde, balıkçılık faaliyetlerinin yerinde izlenmesi ve balıkçılık aktiviteleri ile ilgili verilerin süre

Balıkçılık faaliyetleri yerinde izleniyor

Trabzon Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sabri Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, ''Balıkçılık Faaliyetlerini İzleme ve Veri Toplama Programı'' çerçevesinde, balıkçılık faaliyetlerinin yerinde izlenmesi ve balıkçılık aktiviteleri ile ilgili verilerin sürekli toplanıp analiz edilerek tedbirlerin önceden alınmasının, balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından önem taşıdığını belirtti.     

Bu amaçla hem eğitim hem denetim hem de veri toplama açısından balıkçılık faaliyetlerinin yerinde izlenmesinin devam edeceğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti: 
     
''Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelinden balıkçılık teknolojisi mühendisi Bayram Sancar ve balıkçılık teknolojisi yüksek mühendisi Tuna Özçelep, balıkçı gemileriyle av faaliyetlerine katıldılar.
 
Ahmet Şahin isimli balıkçı gemisi ile saat 18.00'de denize açılan ekip, ertesi gün saat 09.00'da karaya çıktı. Avlanma faaliyetlerinin gemiden izlenmesi esnasında av aracı, av operasyonu ve avlanılan türler ile ilgili veriler toplandı.'' 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel