Balık kafesi yırtıldı! Oltasını kapan dereye koştu

Artvin'de yırtılan balık kafeslerinden kaçan Türk somonlarının haberini alanlar oltasını alıp dereye koştu.

Balık kafesi yırtıldı! Oltasını kapan dereye koştu

Artvin, Hopa'da deniz üzerindeki bir fırtına, yerel bir balık çiftliğine ait bir somon kafesinin yırtılmasına yol açtı. Bu olay sonucunda binlerce somon, denizin akıntısını takip ederek Sundura Deresi'ne sızdı. Bu haberin yayılmasıyla birlikte, bölge halkı ve çevre illerden gelen balıkçılar, oltalarını kaparak dereye yönelip balık avına başladılar.

Geçtiğimiz günlerde, Hopa açıklarında meydana gelen fırtına, Türk somonu üretimi yapan bir firmaya ait kafeslerden birinin hasar görmesine sebep oldu. Yırtılan kafesten kaçan binlerce somon, akıntıyı izleyerek Sundura Deresi'ne ulaştı. Deredeki bentler, balıkların ilerlemesini engelledi ve bu durum, oltayla balık tutmayı sevenleri Sundura Deresi'ne çekti. Artvin, Rize ve Trabzon'dan gelen olta balıkçıları, bu sıra dışı olay sayesinde kilolarca balık yakalayarak evlerine götürdü. Erken saatlerde avlanmaya başlayan vatandaşlar, böylece yurt dışına ihraç edilen lezzetli somonları tadabilme fırsatı buldular.

Trabzon'da taksi şoförlüğü yapan Yaşar Aydın ise, balık tutmak için Trabzon'dan Hopa'ya geldiğini belirterek, "Kafeslerden kaçan somonlar, deredeki bentlere takıldı. Biz de işi gücü bırakıp oltamızla buraya geldik. Balık tutmak gerçekten tutkuya dönüşen bir hastalık," şeklinde konuştu.

Balık kafesi yırtıldı! Oltasını kapan dereye koştu

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler