Balık fiyatları el yakıyor

1 Eylül'de başlayan av sezonundan umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçıların tezgahlarını süsleyen balıkların azalması, fiyatları da yukarı çekti.Kısır geçen av sezonuna kötü hava koşulları da eklenince, hem balıkçılar hem de vatandaşlar bu durumdan olum

Balık fiyatları el yakıyor

1 Eylül'de başlayan av sezonundan umduğunu bulamayan Karadenizli balıkçıların tezgahlarını süsleyen balıkların azalması, fiyatları da yukarı çekti.

Kısır geçen av sezonuna kötü hava koşulları da eklenince, hem balıkçılar hem de vatandaşlar bu durumdan olumsuz etkilendi. 

Ordu'nun Perşembe ilçesindeki balık pazarında kilogramı 8 ila 20 liradan satışa sunulan balıklardan en yoğun ilgiyi ise 8 liralık hamsi görüyor. 

Pazarda balık satışı yapan Cafer Çamaş, özellikle hamsinin Rusya ve Gürcistan karasularına doğru yönelmesiyle fiyatlarda bir artışın söz konusu olduğunu söyledi.  Vatandaşların her şeye rağmen en fazla ilgiyi hamsiye gösterdiğini anlatan Çamaş, "Rusya ve Gürcistan hamsisi olmasına rağmen vatandaş hamsinin tadından memnun" dedi. 

Hamsinin Türkiye karasularını erken terk etmesini aşırı avlanmaya bağlayan Çamaş, hamsinin diğer balıklara oranla vatandaşın damak tadında ayrı bir yeri olduğuna işaret etti. 

Çamaş, hamsinin boşluğunu mezgit ve istavrit gibi balıklarla doldurmaya çalıştıklarını belirterek, "Hamsinin yerine mezgit, istavrit ve barbun gibi balıklar çıkıyor. Onların kilogram fiyatı da 10 ile 20 lira arasında değişiyor. Havuz balıklarına ise pek ilgi yok" diye konuştu. 

Balıkçı Gündüz Duran ise hamsinin az oluşunun satışlarını etkilediğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler