"Bakanlıkta adamlarımm var"

Samsun'da bir hastanede memur olarak çalışan bir kadın, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birimlerinde adamlarım var" diye işe adam yerleştirme vaadiyle 5 kişiden para alıp dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.İddiaya göre, Samsun'da bir hastanenin acil servis

"Bakanlıkta adamlarımm var"

Samsun'da bir hastanede memur olarak çalışan bir kadın, "Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın birimlerinde adamlarım var" diye işe adam yerleştirme vaadiyle 5 kişiden para alıp dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı.

İddiaya göre, Samsun'da bir hastanenin acil servisinde 5 yıldır memur olarak çalışan F.A. (44) adlı kadın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı birimlerde adamları olduğunu ileri sürerek hastanede çalışan ve diğer işe ihtiyacı olan kişilerin yakınlarını para karşılığı işe sokma vaadiyle dolandırıldı. Şüpheli kadın, aynı hastanede çalışan İ.Ş.'ye çocuklarını işe yerleştirmek vaadiyle asgari ücretliler için 5 bin lira, kadrolu iş için de 20 bin lira ödemesi gerektirdiğini söyleyerek kendisine inandırdı. 2012 Kasım ayında İ.Ş. ile 2 çocuğu işe yerleştirmek için 40 bin liraya anlaşan F.A., daha sonra hastanede elden 25 bin lira para aldı. 2013 Şubat ayında da İ.Ş.'den çocuklarının KPSS sonuçlarını, kimlik ve diploma fotokopileri gibi belgeler aldı. Çocukların Mart ayında işe gireceğini söylemesine rağmen çocuklar işe giremeyince İ.K., kendisine sorması üzerine, Gençlik ve Spor Bakanlığı birimlerine CV'leri verdiğini, çocuklardan birinin YÖK'e, diğerinin ise SGK’da işe gereceğini söyledi. Ankara'ya giden F.A.'nın İ.K.'yi arayarak 5 gün sonra atamaların yapılacağını ve geri kalan 15 bin lirayı ödemesini istedi. İ.K., PTT aracılığıyla 15 bin lirayı havale yaptı ve F.A. ise söz konusu 15 bin lirayı Ankara Cebeci Postanesi'nden çekti. Halen çocukları işe giremeyen İ.Ş., F.A.'yı arayıp sorduğunda atamaların seçimden sonra yapılacağını ifade ederek oyaladı.

İ.G. adlı şahıs kayınvalidesi aracılığıyla F.A.'nın bazı kişileri işe soktuğunu öğrendi. İ.G. bir kafede F.A. ile buluştu ve iş görüşmesi yaptı. F.A. adliyede veya hastanede temizlik elemanı olarak 5 bin lira karşılığıyla işe adam sokabileceğini söyledi. İ.G.'nin asgari ücreti az bulup bu işi kabul edemeyeceğini söylemesi üzerine F.A., DSİ veya Karayollarına kadrolu işe yerleştirme vaadiyle 20 bin lira masraflar için para istedi. Paranın yarısını peşin, yarısını da işe girdikten sonra alacağını söyledi. İ.G., F.A.'ya önce ATM'den çektiği 4 bin 500 lirayı hesabına havale yaptı, daha sonra da buluşup elden 5 bin 500 lira teslim etti. İşe yerleştirme olmayınca kuşkulanan İ.G. araştırma yapınca dolandırıldığını anladı.

Aynı hastanede çalışan Y.A. da F.A.'ya inanarak işe yerleştirme vaadiyle kendisinden istenilen 15 bin lira parayı vererek dolandırıldı.

Yine aynı hastanede M.B.'yi eşini işe yerleştirme vaadiyle kandırıp 7 bin lira para aldı. Hastanede çalışan dayısını ziyarete gelen Y.K. adlı bayan da burada tanıştığı F.A.'ya Toplum Merkezi'nde işe girme vaadiyle elden 5 bin lira para verdi. Dolandırıldığını anlayan Y.K., şikayetçi oldu.

C.C. adlı şahıs da iş vaadiyle F.A.'nın kendisinden 3 bin 500 lira para aldığını ifade etti. Mağdurlar polis ve savcıya ifade vererek F.A.'dan şikayetçi oldular.
Gözaltına alınan F.A. ise kimseyi dolandırmadığını ve borç para aldığını ileri sürdü. 3 Mart 2013 tarihinde Samsun Adliyesi'ne sevk edilen F.A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Savcı, 5 kişinin şikayetçi olduğu F.A. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi davayı kabul etti. F.A.'nın 5 Haziran 2014 tarihinde Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarak yargılanmasına başlanılacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler