Bakanlık hızlı treni gündeme aldı!

Ulaştırma Bakanlığı, Doğu Karadeniz Bölgesi için Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi'ni gündemine aldı. Doğu Karadeniz illerini birbirine ve oradan Ankara'ya bağlayan hızlı tren projesi için bölgede heyecan olduğu gözlenirken, Ulaştırma Bakanlığı ise şu a

Bakanlık hızlı treni gündeme aldı!

Ulaştırma Bakanlığı, Doğu Karadeniz Bölgesi için Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi'ni gündemine aldı.

Doğu Karadeniz illerini birbirine ve oradan Ankara'ya bağlayan hızlı tren projesi için bölgede heyecan olduğu gözlenirken, Ulaştırma Bakanlığı ise şu aşamada böyle bir projesi bulunmadığını açıkladı. Bakanlık, Trabzon-Erzincan Hızlı Tren Projesi üzerine çalıştığını açıkladı. Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Araştırma-Planlama Daire Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne yönelik demiryolu projesinin Erzincan-Trabzon Yüksek Hızlı Tren Projesi olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu projenin etüt-proje çalışmalarının tamamlanma aşamasına getirildiği ve önümüzdeki yıl ihalesinin yapılmasının planlandığı belirtilen açıklamada, "Yüksek hızlı trenler saatte 250-300 km hız yapmaktadırlar. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon'a yakın illeri birbirine bağlayacak yüksek hızlı tren projesi, söz konusu illerin birbirine yakınlığı ve coğrafi koşullar nedeniyle bulunmamaktadır. Trabzon-Erzincan Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin amacı İstanbul-Ankara-Sivas-Erzincan üzerinden Trabzon ve karayolu bağlantılı olarak Doğu Karadeniz illerine güvenli ve konforlu bir ulaşım hizmeti sunmaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel