Bakanlık balıkçı teknesi satın alacak

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, “Mesleği bırakmak isteyen balıkçımızın tekneleri bakanlığımız tarafından bedeli ödenerek satın alınacak” dedi.Karadeniz’de Sürdürülebilir Balıkçılık Çalıştayı’na

Bakanlık balıkçı teknesi satın alacak

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, “Mesleği bırakmak isteyen balıkçımızın tekneleri bakanlığımız tarafından bedeli ödenerek satın alınacak” dedi.

Karadeniz’de Sürdürülebilir Balıkçılık Çalıştayı’na katılmak üzere Sinop’a gelen Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, Karadeniz’de balıkçı sayısının fazla olmasının hem denizdeki baskıyı arttırdığını hem de balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşları mağdur ettiğini kaydetti. Konuyla ilgili bir dizi çalışma yürüttüklerini dile getiren Koçak, balıkçılı bırakmak isteyenlere yönelik bir takım kolaylık ve avantajlar sunulacağını belirtti. Koçak, “Gönüllü olarak avcılıktan çıkmak isteyenlere devlet para vermek suretiyle ruhsatıyla birlikte teknesini elinden alacak. Aldığımız o teknelerden uygun olanları teşkilatımıza verebiliriz” diye konuştu. 

Denetim mekanizmasının daha kalıcı ve daha ucuz hale getirilmesi yönünde de çalışmaları olduğunu da kaydeden Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Dr. Durali Koçak, “Ancak bizim daha kalıcı ve daha ucuz denetim mekanizması kurulması yönünde çabalarımız var. Bütün teknolojik gelişmeler bu imkanı veriyor. Bu imkanlar uzaktan algılama sistemi, otomatik algılama sisteminin kullanılması ve teknelere yerleştirilmesidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel