Bakanlar Avcı ve Kılıç, Samsun'da

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.Birtakım açılış ve toplantılara katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğiti

Bakanlar Avcı ve Kılıç, Samsun'da

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Birtakım açılış ve toplantılara katılmak üzere Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakanı Avcı ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vali Hüseyin Aksoy'u makamında ziyaret etti.

Avcı ve Kılıç, daha sonra eski Yaşar Doğu Spor Salonu'nda, Samsun Valiliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Sportif Yetenek Taraması Projesinin tanıtım programına katıldı.

Burada konuşan Bakan Kılıç, çocukların ve gençlerin hiç kuşkusuz oldukça önemli olduğunu söyledi. Öğrencilere hitap eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Olimpiyatlarda gördüğünüz ağabeyleriniz, ablalarınız bundan bir süre önce, sizlerin doldurduğu sınıflardaydı. Onlar çalıştılar, gece gündüz ter döktüler ve olimpiyatlarda ülkelerini temsil etme şansı buldular. Geçen hafta, çok kısa bir süre önce Soçi'deydik. Bunu söylüyorum, hem sevinci, gururu aynı zamanda bir burukluğu da yaşadık. Bayrağımızın sporcularımız tarafından taşınması bizler için gurur vesilesiydi ancak Soçi Kış Olimpiyatları'nda sadece ve sadece 6 sporcuyla katılım sağlamış olmamız da içimizdeki burukluktu. İnşallah sizler bu projelerle çok daha başarılı, çok daha yoğun bir katılım sağlayarak, aynı zamanda başarı elde ederek ülkemizi temsil edeceksiniz."

Bakan Avcı ise Milli Eğitim Bakanlığı olarak üstün yetenekli ve üstün zekalı tabirlerini kullanmamaya çalıştıklarını belirterek, "Daha çok özel yetenekli deyimini tercih ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki her çocuğun kendine özgü bir yeteneği vardır. Sizin de öyle. Nasıl zihinsel yeteneklerimiz birbirinden farklıysa bedensel yeteneklerimiz de birbirinden farklı. İşte Samsun Valiliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığının uygulamaya koyduğu bu program sizin gerçek yeteneklerinizin hangi alanda olduğunu önce kendinizin sonra da bizim keşfetmemizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Diğer protokol üyeleriyle projenin açılış kurdelesini kesen Avcı ve Kılıç, daha sonra salondaki öğrencilerle sohbet etti.

- "Çocuğunu özel okula gönderen veliye maddi destek"

Bakan Kılıç ve Avcı, buradaki programın ardından Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin (OMÜ) kuruluş yıllarında aktif rol oynayan ve OMÜ Vakfı’nın kurucu üyelerinden ADEKA İlaç AŞ’nin OMÜ'ye yaptırdığı ADEKA Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katıldı.

Burada konuşan Bakan Avcı, hükümetin, özel okulların eğitim sistemindeki payını artırmaya yönelik bir politika izlediğini belirtti.

"İnşallah önümüzdeki yıllarda özel öğretim sistemimizin hızla geliştiğini ve dünyayla rekabet edebilecek güce kavuştuğunu hep birlikte göreceğiz" diyen Bakan Avcı, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta TBMM'ye sunduğumuz yasa tasarısıyla çocuğunu özel okullarımızda okutan velilerimize ciddi bir maddi destek vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca özel okul yatırımcılarına çeşitli teşvikler sağlanması için yürüttüğümüz çalışmalar da son aşamasına geldi. Bu sayede hem özel okulların kapasitesini kullanmak suretiyle yeni yatırımlarımızı azaltmak hem de bu yatırımlardan tasarruf ettiğimiz parayla devlet okullarımızda daha nitelikli eğitim vermek mümkün hale gelecek."

Bakan Kılıç da ADEKA Eğitim Kampüsü'nde bir spor salonu inşaatı yapımını üstlendiklerini belirterek, eğitim kampüsünün yapılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Avcı ve Kılıç, diğer protokol üyeleriyle eğitim kampüsünün açılış kurdelesini kesti.

Bakan Kılıç ve Avcı, daha sonra OMÜ Kurupelit Kampüsü'ndeki Gelişimsel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Altınkum Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Programların ardından OMÜ Rektörlüğü'ne geçen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan arasında, "Ön lisans mezunu öğretmenlerin lisans tamamlamalarına yönelik protokol" imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler