Bakan'dan balıkçı barınağı açılışı

 Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Demirciköyü Balıkçı Barınağı'nın açılışını yaptı.Demirciköyü Balıkçı Barınağı'nın açılış törenine Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Vali Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP

Bakan'dan balıkçı  barınağı açılışı

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Demirciköyü Balıkçı Barınağı'nın açılışını yaptı.

Demirciköyü Balıkçı Barınağı'nın açılış törenine Bakan Yıldırım'ın yanı sıra Vali Dr. Ahmet Cengiz, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, vali yardımcıları kaymakam ve belediye başkanları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, AK Parti hükûmeti göreve geldiğinde, başlamış gözüken ancak henüz taş konulmamış 96 balıkçı barınağı olduğunu söyledi. Şu ana kadar 216 balıkçı barınağını tamamladıklarını kaydeden Yıldırım, "Ne zaman başlamış, 1992 ile 1997 arasında. 'Bir hesap yapın getirin' dedim. 'Efendim bu ödeneklerle bu barınaklar 42 yılda biter' dediler. Düşünebiliyor musunuz memleketin halini? Bu kadar hesapsız kitapsız iş olur mu? 42 yıl kim bekleyecek? Bırakın 42 yılı, balıkçı denizde 42 dakikada bile kalamaz. Barınacağı denizin amansız dalgalarda, fırtınalarda sığınacağı bir yer olması gerekir. Hemen önceliklerimizi değiştirdik. Dedik ki, bir kere önce yüzde 50'ye yakın olanları bitireceğiz. Sonra yüzde 30, yüzde 10 ve sonra tamamen. Nihayet bugün 216 tane balıkçı barınağı bitirdik. Balıkçı barınaklarına yenisi, tamir edileni, bakımıyla birlikte 750 milyon TL harcama yaptık. 600 milyon TL yeni barınaklar, 150 milyon TL de mevcutların bakımı ve idamesi için harcadık. Bütün bunları yaptıktan sonra yok olmaya, kaybolmaya yüz tutmuş balıkçılığı da yaşatmaya çalıştık. Türkiye'de eğer yakıttan ÖTV'yi kaldırmasaydık, değerli reisler, siz bırakın balık tutmayı, şu limandan dışarı çıkamazdınız. 2004'ten beri ÖTV'yi kaldırdık. Yakıtı ucuzlattık ki balıkçılarımız hayatta kalsın. Bu sayede balık ihracatımız artıyor. 2011 sonunda 662 bin ton ihracat gerçekleştirdik" dedi.

Açılışı yapılan balıkçı barınağında, 880 metre boyunda ana mendirek, 275 metre boyunda tali mendirek, 135, 30 ve 30 metre boylarında üç rıhtım ve 783 metre boyunda çekek yeri bulunuyor.

Konuşmasının ardından Bakan Yıldırım, Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yapımı süren 'Sinop-Samsun' karayolunda incelemelerde bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, doğa harikası Akliman ve Hamsilon Koyu'nu gezdikten sonra akşam saatlerinde havayoluyla Sinop'tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel