Bakan Yılmaz'ın Trabzon Ziyareti

AK Parti İl Başkanlığı’ndaki ziyarete, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katılırken, Milli Savunma Bakanı İ

Bakan Yılmaz'ın Trabzon Ziyareti

AK Parti İl Başkanlığı’ndaki ziyarete, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Faruk Özak, Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Cevdet Erdöl ve Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da katılırken, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti’nin 10 yılını değerlendirdi.

Siyasetin hizmet aracı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Siyasetin asli gayesi milletin içinden çıkan temsilcileri vasıtasıyla yine millete hizmet etmektir. Eğer bir siyasi kurumun halka hizmet etmek gibi gayesi yoksa orada siyaset söz konusu değildir. Bu ülke için hayalleri, idealleri olanların mutlaka siyasetle ilgilenmesi lazım. Eğer ülkenin yönetimi hakkında sözünüz, hayalleriniz idealleriniz yoksa o zaman siyasette de olmamanız lazım. Ülkenin yönetiminde söz hakkı olanların daha iyisini yapabileceği en iyi platform siyaset platformudur. Dolayısıyla ben teşkilatta görev alanlara teşekkür ediyorum. İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır. İnsanlara fayda etmenin en kestirme yolu siyasetten geçer. Nihai kararı veren siyasi kurumdur. Bunun yanı sıra siyasetin seviyesini de mutlaka üst seviyeye getirmek gerekiyor. AK Parti iktidarında siyasetin seviyesi ve itibarı üst seviyeye çıkmıştır. Eğer halka vaat ettiklerinizi gerçekleştirirseniz siyasetin itibarını yükseltmiş olursunuz. AK parti vaat edemeyeceklerini hiç söylemedi. Vaat ettiklerini de birer birer arkasında oldu” dedi.

Bakan İsmet Yılmaz, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun çalışmalarını da gündeme taşıyarak “Sayın belediye başkanımız Trabzon’da 61 proje vaat etmişti. ‘Onun farkını göreceksiniz’ demiştik. Projeler gerçekleşti mi gerçekleşti. Gerçekleştiremedikleri var mıdır? İşte bunun denetimini halk, millet yapacaktır. Vatandaşların, ‘Bu projeleri yapacağınızı söylediniz. Bunun için biz size destek verdik. Sonuç ne oldu?’ diye halkın denetim gücünü kullanarak sorması lazım. O zaman başkanımız da niçin yapamadığını, ne zaman yapacağını hangi şartlar gerçekleşirse sözün arkasında olacağını millete açıklaması gerekir. Dolayısıyla denetim yolu da milletten geçiyor. Eskiden savunma bütçesi eğitimin önündeydi. Şimdi öyle değil. Eğitim bütçesi bizim iki katımız” diye konuştu.

İran, Irak ve Suriye’nin bugün dünyada kriz merkezleri olan ülkeler olduğuna dikkat çeken Bakan Yılmaz, “Hiçbir ülke dünyanın en sorunlu bu üç ülkesine komşu değil. Bunun yanında sorunlar yaşayan Azerbaycan ve Ermenistan ile de komşuyuz. Dolayısıyla dört bir tarafı sorunlarla dolu bir coğrafyada Türkiye bölgesinde lider bir ülke olmayı başarabilmiştir” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel