Bakan Yıldız Trabzon için ne dedi?

Bakan Yıldız, Trabzon daha temiz bir hava ve çevreye kavuşacak.Başkan Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmaları 2013 yılında hız kazandı.4. Enerji Toplantısı’na katılmak için Trabzon’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trabzon Belediye Başkanı

Bakan Yıldız Trabzon için ne dedi?

Bakan Yıldız, Trabzon daha temiz bir hava ve çevreye kavuşacak.Başkan Gümrükçüoğlu doğalgaz çalışmaları 2013 yılında hız kazandı.4. Enerji Toplantısı’na katılmak için Trabzon’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Trabzon’un dokusunun sağlam bir şehir olduğunu kaydeden Yıldız, Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde nüfusu 10 bini geçen ilçelerin talepte bulunmaları halinde doğalgaz ile buluşmaları için gerekli değerlendirme ve çalışmaların yapılacağını kaydetti.  

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın da katıldığı ziyarette konuşan BaşkanGümrükçüoğlu, Bakan Yıldız’ın tüm Türkiye’ye olduğu gibi Trabzon’a da büyük hizmetler yaptığını kaydetti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu hizmetlerden tüm ülke gibi bölgemiz de yararlanıyor.  Bu çerçevede özellikle hidroelektrik santraller konusunda enerji kaynaklarımızı geliştirmeye devam ediyorsunuz. Bu münasebetle hem çevre hassasiyetiniz hem de geleceğimizi düşünmeniz için yaptığınız hizmetlerden dolayı müteşekkiriz ” ifadelerini kullandı.
 
2013 yılında doğalgaz çalışmaları hız kazandı.
 
Trabzon’da doğalgaz çalışmalarının yürütülmesi için verdiği desteklerden dolayı Bakan Yıldız’a teşekkür eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Geçen yıl doğalgaz çalışmalarında yüklenici firmanın birtakım finansal problemleri dolayısıyla aksamalar olmuştu. Şehrimizde bu yıl doğalgaz çalışmalarının hızlanması için Bakan’ımız bizzat uğraşı gösterdi ve yükleniciye kaynak temin etti.  Kentimizde bugün ilçeleriyle birlikte 40 bin metreyi aşkın bir programın yapılması ve o programın süratle yürütülmesi için Bakan’ımız büyük gayret gösterdi. Doğalgaz konusunda şu anda büyük bir süratle çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Hatta 14 bin metrelik ek bir polietilen programı daha yaptık. Onu da Bakan’ımızın tensip ve desteklerinizle İnşallah Trabzon’a kavuşturmuş olacağız” ifadelerini kullandı.
Trabzon daha temiz bir hava ve çevreye kavuşacak
 
Büyükşehirler yasası ile 14 ilin tüm sınırları ile birlikte büyükşehir olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “ EPDK nezdinde yapılacak mevzuat düzenlemesi ile birlikte Trabzon’da doğalgaz lisans alanları genişletilecek. Bakan Yıldız’ın, EPDK başkanına bu konuda talimatlar verdiklerini biliyoruz. Dolayısıyla da tüm il sınırları ile büyükşehir olmuş Trabzon daha temiz bir havaya ve çevreye kavuşacak. Katkılarından dolayı Bakan’ımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
Trabzon daha fazlasını hak ediyor
 
Trabzon’un her zaman ki dinamik ve canlı yapısını burada bir kez daha müşahede ettiklerini kaydeden Bakan Yıldız, “Trabzon, dokusu ve yapısı sağlam bir şehir. Biz de buraya enerji sektörü olarak tabi ki hizmet edeceğiz. Ankara’dan hukukumuz olan Belediye Başkanımız Orhan Bey’i, işlerin nasıl gittiğini konuşmak için ziyaret etmek istedim. Tabi ki her zaman dediğim gibi Trabzon daha fazlasını hak ediyor ve halkımıza daha çok hizmet etmeyi hedefliyoruz Bugün burada biz bir değerlendirme toplantısı yapacağız. O toplantıda hem elektrik hem de doğalgaz ile alakalı konuları karşılıklı konuşacağız ve Trabzon’un daha iyi hizmet alabilmesinin yollarını fazlasıyla aşmış olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Nüfusu 10 bini geçen ilçelere doğalgaz müjdesi
 
Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde nüfusu 10 bini geçen ilçeler eğer talepte bulunurlarsa söz konusu ilçelere doğalgaz verilmesi için gerekli değerlendirme ve çalışmaların yapılacağını kaydeden Bakan Yıldız, “ Eğer bir ilçede nüfus 10 bini aşmışsa ve bu nüfus içerisinde oradaki mesken elektrik abonelerinin yüzde 60’ı doğalgaz ile alakalı talepte bulunurlarsa biz onların iletim hatlarını yatırım planlarına alacağız. Yani BOTAŞ olarak o ilçeye doğalgazı getireceğiz. Sonra özel şirketlere teklif edeceğiz. 
 
Onun bir prosedürü var. Nüfusu 10 bini aşkın ilçelerimiz de bu hizmetten yararlanabilecekler. Temiz bir hava ve çevre için hedefimiz budur.6-5 ay içinde bütün bunların taahhütleri alınmış olacak. Ondan sonra tekrar değerlendirerek kamuoyu ile bu ilçelerimizi paylaşarak programlarımızı belirleyeceğiz. Trabzon’da da mutlaka bu tanımlara uyan ilçeler uyacaktır ve daha geniş bir alanda şu anda ilçe sayısını söyleyemem ama bu dediğim şartlara uymak kaydı ila daha geniş alanda hizmet alabileceklerdir. Trabzon Belediye başkanımıza yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Ziyaretin sonunda Başkan Gümrükçüoğlu,  Bakan Yıldız’a telkâri fincan takımı hediye etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel