Bakan Yazıcı "taşınma yok" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bazı gazetelerin manşetlerinde yer alan "Rize taşınıyor" konulu haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.Bakan Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada haberi hayretle karşıladıklarını belirterek, "Söz konusu haberi

Bakan Yazıcı "taşınma yok" dedi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bazı gazetelerin manşetlerinde yer alan "Rize taşınıyor" konulu haberlerin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Bakan Yazıcı konuyla ilgili yaptığı açıklamada haberi hayretle karşıladıklarını belirterek, "Söz konusu haberi sabah okudum. Vali bey'de sabah yanımdaydı. Oda hayretle benimle paylaştı.

Daha sonra haberde ismi geçen bakan arkadaşı aradım. Şehrimi kaydırıyorsunuz bir tarafa, nedir diye sordum. Ne sözü edilen raporda, nede Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bölgeye gelen arkadaşların bakanlığa sunduğu raporda böyle bir şey yok. Nede sayın bakanımızın öyle bir beyanı olmadı. Vali bey yanımızda onunda öyle bir beyanı yok.

Belediye başkanımız ve vekillerimizin de öyle bir beyanı yok. Ben buradayım benimde yok. Rize şehrinin sağa sola, kuzeye ve güneye kaydırılması mümkün değil. Rize'nin daha genişlemesi ve rahatlaması için yapılacak çalışmalar söz konusu."dedi.

BAYRAKTAR'IN AÇIKLAMASI SAPTIRILDI
Bakan Yazıcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklamasının saptırıldığını ifade ederek, "Dün bakanımızın konuşmasında Güney Çevre Yolu'nun bitirilmesi ile şehrin biraz daha Güney'e doğru genişlemesi, kayması halinde. Kayma ile kasıt şehrin Güneye taşınması

değil yerleşimin o alana yayılması anlamındadır. Kayma ile kasıt taşınma ise bu çok yanlıştır. Gazete manşetlerinde ifade edildiği şekli ile ne bir rapor nede bir beyan vardır. Rize'nin her hangi bir yere kayması söz konusu değildir.
Haberde bahsedildiği gibi bir şey söz konusu değildir."dedi.

HAZIRLANAN RAPOR YOK
Bakan Yazıcı, haberde yer verildiği gibi bir raporun hazırlanmadığını sözlerine ekleyerek, "Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığından bölgeye gelen arkadaşlar var. Afet ve Acil Durum Başkanlığı'nın ilde birimleri var. Bunların yaptıkları çalışmalar var. Bunlar bir rapor hazırlayacaklar.

Hasarla ilgili bir rapor hazırlamış olabilirler. Rapor denilebilmesi için bütün bunların ortaya konularak bir sonuç hazırlanması gerek. O boyutta bir rapor yok. Ben bakanla görüştüm kendisine iletilen bilgi notlarında
da böyle bir ifade kesinlikle yok. Oda nereden çıktığını bilmediğini hayret ile benimle paylaştı" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler