Bakan Yazıcı Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sel ve heyelan felaketininin yaşandığı Rize'de incelemelerde bulundu. Bakan Yazıcı, Karadeniz Sahil Yolu'nun, sel sularının önüne set çektiğini söyledi.Bakan Yazıcı, bugün akşam saatlerinde seçim bölgesi Rize'ye gel

Bakan Yazıcı Rize'de

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sel ve heyelan felaketininin yaşandığı Rize'de incelemelerde bulundu. Bakan Yazıcı, Karadeniz Sahil Yolu'nun, sel sularının önüne set çektiğini söyledi.

Bakan Yazıcı, bugün akşam saatlerinde seçim bölgesi Rize'ye gelerek, sel ve heyelan sonucu meydana gelen hasarlarla ilgili incelemelerde bulundu. Su taşkını ve heyelanlardan etkilenen bölgeleri gezen Yazıcı, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'dan bilgi aldı. Selden zarar gören esnafları da ziyaret eden Yazıcı ile bir esnaf arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Esnaf, Yazıcı'nın incelemede bulunduğu sular altındaki pasajın Yazıcı tarafından daha önce de ziyaret

edildiğini anlatmaya çalışırken Bakan Yazıcı, "Ben daha önce geldiğim yeri bilmezmiyim. İki kez geldim buraya. Tabi biliyorum" dedi.

Bakan Yazıcı, daha sonra yanında bulunan Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'ya atıfta bulunarak, esnaflara hitaben, "Sizin yer konusunu daha önce başkanla konuşmuştuk. Bir takım tereddütleri vardı. Ne 'he' diyordu, ne 'yok' diyordu. 'He' diyordu, sonra 'yok' diyordu. Şimdi talimat veriyorum, sizin işinizi halledecek. Ancak 23 dükkan verilecek. Peşinize vagon takmayın. Peşinize vagon takarsanız karışmam" dedi.

Bakan Yazıcı, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcı, Rize'de zemin katlardaki iş yerlerinin üçte birinin selden etkilendiğini ve 300'e yakın kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, "Rize 50-60 yıldır eşine rastlanılmayan bir afete maruz kaldı. 350'ye yakın binanın altını su bastı. Bunların altında bulunan çok sayıda iş yeri ve deposu da sular altında kaldı. Buradaki aktif iş gücünün seyrettiği alanın dörtte biri hasar gördü. Dağlardan gelen suları denize taşıyan ve

bu bölgeden geçen dereler, zamanla kanallara dönüştürülmüş. Bunlar gelen suyu taşıyamayacak duruma geldiği için afet bu kadar ağır bir şekilde gerçekleşti" diye konuştu.

Yazıcı, geçmişte Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın Karadeniz Sahil Yolu ile ilgili itirazları olduğunu, yaşanan bu afetin Bakırcı'yı haklı çıkardığını belirterek, "Sahilden geçen yol, kanalların suyu taşımaması durumunda yüzeyden akan suların denize tahliyesini önlemiştir. Kanala dönüştürülen dere yataklarından taşan suyun denize ulaşmasında, bu yoldaki beton bariyerler set olmuştur. Afet dolayısıyla evini terk etmek zorunda kalan 60 hemşehrimiz, öğretmen evine yerleştirildi. 300'e yakın

hemşehrimiz ise komşuları tarafından misafir ediliyor. Yarın sabahtan itibaren hasar tespit çalışmaları başlayacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel