Bakan Yazıcı AK Parti ile ilgili açıklama yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "AK Parti'ye yönelik bir kampanya sürdürülüyor. AK Parti'nin bir duruşu var. AK Parti'nin duruşu elbetteki Türkiye'nin çıkarlarını gözeten bir duruştur" dedi.Yazıcı, seçim çalışmaları için geldiği Rize'de, Muradiye

Bakan Yazıcı AK Parti ile ilgili açıklama yaptı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "AK Parti'ye yönelik bir kampanya sürdürülüyor. AK Parti'nin bir duruşu var. AK Parti'nin duruşu elbetteki Türkiye'nin çıkarlarını gözeten bir duruştur" dedi.

Yazıcı, seçim çalışmaları için geldiği Rize'de, Muradiye ve Çayket beldesini ziyaret etti. Yazıcı, burada yaptığı açıklamada, seçimlere 6 günün kaldığını ve bir dakika bile kaybedecek zamanlarını olmadığını söyledi.

Yazıcı, 30 Mart'ta yapılacak olan seçimin Türkiye'nin geleceği ile alakalı bir seçim olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın geleceği ile alakalı bir seçim olacak. Türkiye'nin bağımsızlığı ile alakalı bir seçim olacak. 30 Mart'ta yapılacak seçimde herkesi sandığa götürmeliyiz" diye konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'nin en büyük siyasi partisi olduğunu ifade eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Bizim ilkelerimiz var. Son derece kurumsal güçlü bir yapıya sahibiz. Kararlarımızı alırken mekanizmalar oluştururuz. Çeşitli faktörleri ve yöntemleri dikkate alarak neticeye varırız. Bizim adaylık sürecimizde böyle gerçekleşti. Birçok aday arkadaşımız vardı ama bir yerde bir tane aday olur. Bir tane belediye başkanı olacak. Diğerleri de bizim arkadaşlarımız. Aday adaylığı yarışı orda bitmiş ve adayla birlikte yürüyüş başlamıştır. Bir kısım arkadaşlarımız bunu anlamamış. Ben AK Parti'nin bağımsız adayıyım şundan izin ve ruhsat aldım diyor. Bu insanı kandırmaktır. Bu tür saçmalıklara kesinlikle prim vermeyiniz. Böyle birşey olamaz. AK Parti'nin kurumsal yapısıyla asla bağdaşmaz. AK Parti'nin bağımsız adayıyız diyerek oy istemeleri son derece yanlış ve etik kurallara aykırı buluyorum. Çünkü bu seçimde partilerin aldıkları oy oranı önemlidir."

Yazıcı, 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerden 3-5 ay sonra Türkiye tarihinde ilk defa Cumhurbaşkanı'nı doğrudan doğruya milletin seçeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Bugüne kadar hiç böyle birşey olmamış. İlk defa Türk milleti Cumhurbaşkanı'nı sandığa giderek oy kullanmak suretiyle seçim yapacak. Bu kadar önemli bir seçim. AK Partiye yönelik bir kampanya sürdürülüyor. AK Parti'nin bir duruşu var. AK Parti'nin duruşu elbetteki Türkiye'nin çıkarlarını gözeten bir duruştur. AK Parti'nin duruşu milletin hukuku konusunda hassasiyet gösteren bir duruştur. AK Parti'nin gücü büyük Türkiye hedefine yönelik bir duruştur. Bunu istemeyenler var. Bu konuda ittifak etmiş kesimler var. Bu konuda paralel yürüyüş içerisinde olan gruplar ve yapılar var. Bunlar hiç bir zaman bizim yürüyüşümüzü millet için hizmet aşkımızı önleyemeyecekler. Böyle bir duruşumuz var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel