Bakan Soylu Artvin'deki son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada, " Arhavi'nin temizliği yüzde 95 oranında bitti." dedi.

Bakan Soylu Artvin'deki son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Artvin'de meydana gelen şiddetli yağış sonrası açıklama yaptı. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, " Arhavi'nin temizliği yüzde 95 oranında bitti." dedi.

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları; 200 üzerinde personel arama kurtarma çalışmalarında devam ediyor. Arhavi'nin temizliği yüzde 95 oranında bitti. Hasarla ilgili görüşmeler yapılıyor. AFAD'ımız olsun Bakanlığımız olsun gerekse katkı koymaya çalışan kişiler olsun hep birlikte önemli bir noktaya geldiğimizi ifade etmek istiyoruz. 300'ün üzerinde işletme burada önemli ölçüde çalışamaz hale geldi. Su basınca sadece binalar su almıyor. Bizim görevimizi onları da ayağa kaldırabilmek. Burada çalışanlarda Ankara'dan Yozgat'tan nereden gelirse gelsin candan çalışıyorlar. Aynısı diğer yerlerde de söz konusu oldu. Gerekli tedbirler alınıyor. Değerlendirme yapıldı ve kapalı derelerin açılması da önemli kararlardan bir tanesidir. İnanıyorum ki bundan sonra alacağımız tedbirlerle de vatandaşlarımızın hasarlarını gidereceğiz. Tedbirlerimizi alacağız vatandaşlarımız da temkinli olacak. Hasarla ilgili görüşmeler yapılıyor.  Yağan yağmurun Batum'a gittiğini gördük. Bir ara dere taştı. DSİ ve belediye ekiplerinin çalışması sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler