Bakan Rize'de HES'i konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bozkırlarda santral kuramayacaklarını, su ve yeşil doğa örtüsünün hakim olduğu her yerde güçlü bir enerji akışının olduğunu söyledi. Rize Ticaret Borsası (RTB) ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü

Bakan Rize'de HES'i konuştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bozkırlarda santral kuramayacaklarını, su ve yeşil doğa örtüsünün hakim olduğu her yerde güçlü bir enerji akışının olduğunu söyledi.

Rize Ticaret Borsası (RTB) ve Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından RTB toplantı salonunda yapılan "Enerji Verimliliği" konulu panele katılan Bakan Yıldız, enerjinin verimli kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Enerji verimliliği açısından enerjinin bilinçli tüketilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Enerjide tasarruf yapılabilmesi adına ilkokuldan üniversitelisine kadar her kesim bilgilendirilmelidir. Enerjide verimlilik ve tasarruf kampanyasını Rize'de başlatıyoruz. Önce valilik bu kampanyaya başlayacak ve köylerde hanımlarımıza kadar uzanacak, New York'ta 19 milyon nüfusun kullandığı enerji toplamını Güney Afrika ülkelerinde 790 milyon insan kullanıyor. Bu örnekleri dikkate alarak enerji bilincini oluşturmamız gerekiyor." dedi.

 

Türkiye'nin enerji ithalatının yüzde 21'lik kısmında yerli kaynaklara dönmesi gerektiğini söyleyen Yıldız, "Bunun için Karadeniz Bölgesi'nde çalışmalarımız var. Özellikle bölgede suyun bol olduğu Rize'den birçok enerji kaynağımızı harekete geçiriyoruz. Bir kısım yerlerde itirazlar var; yeşilliği sit alanları ile örtmeye çalışıyoruz... Burada tek bir ses ortaya koymak gerek; Türkiye'nin büyümesi." ifadesini kullandı.

Su ve enerjinin ortak bir payda olduğunu dile getiren Bakan Yıldız, "Konya'nın bozkırında santral kuramayız, su geçen her yerde yeşillik var zaten, biz ise su geçen her yeri değerlendirmek istiyoruz. Çevreye kayıtsız değiliz. İkizdere bölgesinde vatandaşlar HES'lere karşı çıkıyor, bu doğru değil, su akan her yer yeşil kalır. Bu sular bizim zenginliğimizdir." diye konuştu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu ise üretimde çekilen sıkıntıların tüketimde korunması gerektiğini ifade ederek, "Konfordan vazgeçemiyoruz. Yanlış ampul yerine doğru ampul kullanmalıyız, fazla yakan buzdolabı yerine az yakan buzdolabı kullanmalıyız." şeklinde konuştu.

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu'nun başkanlığını ettiği panelde daha sonra katılımcılara enerji verimliliği ile ilgili teşvikler, enerji etüdü ve proje hizmetleri, Mali fırsatlar, yükümlülükler konularında bilgiler verildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel