Bakan Gümüşhane'de konuştu

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, deprem ve tsunami felaketinin ardından radyasyon tehlikesiyle de karşı karşıya kalan Japonya'dan balık ithaliyle ilgili halkın kuşkuya düşmesine gerek olmadığını belirterek, "Dışarıdan gelecek her türlü gıda ürünü sık

Bakan Gümüşhane'de konuştu

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, deprem ve tsunami felaketinin ardından radyasyon tehlikesiyle de karşı karşıya kalan Japonya'dan balık ithaliyle ilgili halkın kuşkuya düşmesine gerek olmadığını belirterek, "Dışarıdan gelecek her türlü gıda ürünü sıkı bir denetimden geçiyor. Su ürünleri için de bu geçerlidir" dedi.

 

Gümüşhane ve ilçelerinde incelemelerde bulunan Bakan Eker'in özel tim tarafından çok sıkı şekilde korunması dikkat çekti.

 

Geceyi Trabzon'da geçiren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, sabah Gümüşhane'ye gelerek Vali Enver Salihoğlu'nu ziyaret etti.

 

Gümüşhane'nin kalkınmasında tarım ve hayvancılığın önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Mehdi Eker, "2010'da Gümüşhane'de üreticilere 9. 4 milyon lira tarım desteği sağladık. 34 kırsal kalkınma yatırımını destekledik. Gümüşhane'de tarım ve hayvancılıkla ilgili son bir yıl içinde 54 milyon lira kredi kullanıldı.

 

2002'de ise bu rakam sadece 760 bin liraydı. 2002'de Gümüşhane'de hayvancılığa verilen destek 120 bin lirayken, 2010'da bu rakam tam 3. 9 milyon liraya yükseldi. Yaptığımız çalışmalar ortada" diye konuştu.

 

JAPONYA'DAN BALIK İTHALATI

Bakan Eker, bir gazetecinin, "Japonya'dan en fazla balık ithal eden ülkelerin başında Türkiye geliyor. Nükleer felaketin ardından bu konuda bir önlem alındı mı?" şeklindeki soruyu yanıtlarken de şunları söyledi:

 

"Av yasağı belirli türler ve belirli boydaki tekneler için uygulanıyor. Avcılık Türkiye'de devam ediyor. 'Türkiye'de balık bitti, üretilmiyor, hepsi dışarıdan gelecek' diye bir şey yok. Türkiye'ye giren bütün gıda ürünleri, nereden gelirse gelsin, bütün yönleriyle sağlık şartlarına uygunluk bakımından denetleniyor. Sıkı bir denetimden geçiyor. Diğer ülkelerden gelecek su ürünleri için de bu geçerlidir. Vatandaşlarımızın kuşkuya düşmesine gerek yok. "

 

Daha sonra Gümüşhane şehir merkezinde esnaf ziyareti yapan Eker, ardından da Şiran İlçesi'ne geçti.

 

ÜST DÜZEY KORUMA

Bu arada, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in Gümüşhane ziyaret sırasındaki sıkı koruma önlemleri dikkat çekti. Bakan düzeyinde uygulandığı pek görülmeyen güvenlik önlemleri kapsamında Eker'in konvoyunda Özel Harekat Timi'ne ait 'akrep' adı verilen hafif zırhlı araçlar yer aldı.

 

Gümüşhane şehir merkezinde gezerken bile Özel Harekat ekiplerinin bir an olsun gözlerini üzerinden ayırmadığı Bakan Mehdi Eker'i ayrıca otomatik silahlı sivil polisler de yakından korudu.

 

Yetkililer, bahar aylarının gelmesiyle birlikte Karadeniz'e açılım planı içinde olan terör örgütünün eylem yapma olasılığına karşı güvenlik önlemlerinin sıklaştırıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel