Bakan Faruk Çelik'e uyarıda bulundular

 Büro Emekçileri Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Ayhan Kanber, maliye, SGK ve adliye emekçilerinin taleplerinin bütçede yer almasını talep ettiklerini belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e uyarılarda bulundu.  Trabzon Hükümet Konağı

Bakan Faruk Çelik'e uyarıda bulundular

 

Büro Emekçileri Sendikası Trabzon Şubesi Başkanı Ayhan Kanber, maliye, SGK ve adliye emekçilerinin taleplerinin bütçede yer almasını talep ettiklerini belirterek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e uyarılarda bulundu. 
 
Trabzon Hükümet Konağı önünde bir grup sendika üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması düzenlleyen Kanber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e uyarıda bulunarak çalışma koşullarını görmek için Bakan Çelik'i işyerlerine davet ettiklerini belirtti.
 
Kanber, "Büro Emekçileri Sendikası olarak Kasım ayında 2013 yılı bütçe takvimine karşı Emeğimize onurumuza geleceğimize sahip çıkıyoruz talebi ile başlattığımız eylem proğramımızda genelde büro emekçilerinin, özelde ise maliye, SGK ve adliye emekçilerinin taleplerinin bütçede yer almasını talep ettik. 2012 Aralık ayında ek ödemelerimizin emekli aylığına dahil edilmesi, kaldırılan fazla mesai ücretlerinin iyileştirme olarak maaşımıza eklenmesini talebiyle ülke genelinde topladığımız dilekçeleri yarım gün iş bırakma eylemi yaparak, Maliye Çalışma ve Adalet Bakanlığı'na gönderdik" dedi.
 
Kanber, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e uyarıda bulunarak "Sayın Bakan kamu emekçilerini itibarsızlaştıran açıklamalarınızdan vazgeçin. Kamu emekçilerinin iş güvencesi olduğu için çalıştıramıyoruz! penformans uygulaması başlatacağız. kamudaki iş güvencesini kaldıracağız! Kamu emekçilerinin tamamını iller arası rotasyona tabi tutacağız!
 
Söylemleri ağızdan düşmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i uyarıyor ve çalışma koşullarınızı görmek için işyerimize davet ediyoruz. Yine son günlerde AK Parti iktidarının kamu çalışanlarının iş güvencesini kaldırmaya yönelik girişimlerinin olduğunu biliyoruz. Hükümet kamu kurumlarında penformans, il içi ve il dışı rotasyon uygulamaları ve paralelinde kamu emekçilerini itibarsızlaşmaya yönelik söylemlerle kamuoyunu bu değişikliğe hazırlamaktadır" diye konuştu. 
 
Taleplerini sıralayan Kanber, "666 Sayılı KHK ile kaldırılan fazla mesai ücretleri maaşlara ilave edilerek geriye dönük olarak ödenmelidir. Genel olarak kamu çalışanları yoksulluk sınırları altında yaşamaktadır. Konfederasyonumuz tarafından hesaplanan yoksulluk sınırı olana 3 bin 418 TL taban aylık olarak tüm kamu çalışanlarına verilmelidir. Rehberlik ve teftiş başkanlığında çalışan müfettişlere ödenen ikramiyeler tüm çalıanlara ödenmelidir.
 
Özelleştirme uygulamalarına son verilmeli, kurum ve liyakat ilkesine uyulmalı merkez müdürü ve müdür yardımcısı kadroları için sınavlar açılmalıdır. Engelli personelin durumlarının iyileştirilmesi ve engel durumlarına uygun işlerde çalıştırılmaları sağlanmalıdır" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel