Bakan Eroğlu Trabzon için konustu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.Bakan Eroğlu, Trabzon Belediyesini ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan b

Bakan Eroğlu Trabzon için konustu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bugün Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Bakan Eroğlu, Trabzon Belediyesini ziyaret ederek kentte yapılan çalışmalarla ilgili Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'ndan bilgi aldı.

EN BÜYÜK PROBLEM TAŞKINLAR
Trabzon'a, bakanlık olarak önemli hizmetler yaptıklarını ifade eden Eroğlu, ''Bunları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü, Trabzon bu bölgenin incisi bir şehir. Belediye başkanımızın kısa süre içerisinde neler başardığını Trabzon halkı çok iyi biliyor. Buraya daha önce geldiğimizde altyapı tamamen bitmiş, su sistemi iflas etmişti. Ama kısa zamanda bu problemler çözüldü. Trabzon'da Zağnos Vadisi diye muhteşem bir yer yapıldı. Yani Trabzon çok güzel bir yer haline geldi'' diye konuştu.
Eroğlu, bölgede en büyük problemin taşkınlar olduğuna dikkati çekerek, ''Tabi burada dere çok ve en büyük problem taşkınlar. Geçmişte çok canlar kayboldu ve inanılmaz üzüntüler yaşadık. Dolayısıyla biz de burada dere ıslahları başlattık. Geçen yıldan bu zamana kadar 44 dere ıslahı yapıldı. Bu gerçekten çok önemli bir adım'' dedi.
Kentle ilgili yapılan çalışmaları değerlendiren Eroğlu, şöyle devam etti:


''DSİ Genel Müdürü olunca ilk önce Atasu Barajı'na baktım. Bu baraj eğer geçmiş ödeneklerle devam etseydi 61 yıl sonra bitecekti. Oradaki problemleri kısa sürede çözdük ve çok şükür Trabzon'a bu yıl suyu verdik. Solaklı Vadisi'nde ise düğmeye bastık. Kimin ne yapacağını belirledik. Burada birinci adımı Of civarında olan vadi ıslahı ve peyzaj ile göletin yapılması için talimatı verdik. İnşallah 5 Mayıs 2012 günü saat 11.59'da hep beraber orada 'Hıdrellez'i kutlayacağız. Bu vadiden başlayarak bütün vadileri muhteşem bir şekle getirerek vatandaşın istifa edebileceği alanlar olmasını istiyoruz. 2012 yılı Trabzon için yatırımlarda hamle yılı olacaktır.'' 
    
SU DEPOLARININ KONTROLÜ
    
Eroğlu, yaz aylarında su tüketiminin artmasıyla birlikte su depolarında bakım yapılmaması sonucu bazı sıkıntıların yaşanabildiğine değinerek, ''Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak bir düşüncemiz var. Henüz bu daha fikir aşamasında. Bu depoların denetimlerinin DSİ bölge müdürlükleri vasıtasıyla yapılmasını düşünüyoruz. Çünkü Sağlık Bakanlığı hastalık ortaya çıktıktan sonra el atabiliyor. Bununla ilgili tedbir almak gerekiyor'' diye konuştu.
Ziyarette, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bakan Eroğlu'na gümüş telkari takımı hediye etti.
Eroğlu, daha sonra karayoluyla Giresun'a hareket etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel