Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu

 Çevre ve Şahircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çözüm süreciyle ilgili PKK'nın silahı bırakıp gideceğini ifade ederek Türkiye'nin üniter yapısına kimsenin dokunamayacağını söyledi.  Memleketi Trabzon'da partisinin Maçka İlçe Danışma Meclisi toplantısına ka

Bakan Bayraktar Trabzon'da konuştu

 

Çevre ve Şahircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, çözüm süreciyle ilgili PKK'nın silahı bırakıp gideceğini ifade ederek Türkiye'nin üniter yapısına kimsenin dokunamayacağını söyledi. 
 
Memleketi Trabzon'da partisinin Maçka İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Bakan Bayraktar burada partililere hitaben bir konuşma yaptı. 30 yıldır Türkiye'de bir terör sorunu olduğunu belirten Bakan Bayraktar, "30 yıldır etnik ayrılık sebebiyle Türkiye'de bir sorun var. Genç yavrularımız şehit oluyor, ekonomik bakımdan çok ciddi kayıplarımız var. Genç yavrularımızın getirdiği gözyaşı ve acı dayanılmaz noktaya geldi. Böyle bir ülkede böyle bir Türkiye'de yaşıyoruz. Türkiye'nin son 10 yılına baktığımız zaman 10 yıldan fazla da iktidardayız. Fakat Türkiye'nin bu istikrarı 10 yıldır iktadirma olmamız, kalkınma için büyük mücadele vermesi bir takım kesimleri rahatsız ediyor. Teröri tırmandırmak, artırmak için dünyanın çeşitli yerlerinde unsurlar var.Bunları biliyorsunuz, biliniyor.
 
Zaman zaman Avrupa'nın falan devleti buraya Diyarbakır'a gelerek Şırnak'ta, Hakkari'de dolaşıyor çeşitli şekilde , onlara destek veriyor. Şu an inanın bu yanlış oluşumlara destek veren belediyelerin Avrupa Birliği'nden Dünya Bankası'ndan çeşitli yerlerden aldıkları destekler aşırı derecede fazla. Gelip bir Maçka Beledeyesi'ne vermezler. Enterasandır bunlar, böyle bir durumdayız" dedi. 
 
"Türkiyenin istediği esas itibariyle yavrularımız, canlarımız artık ölmesin" diyen Bakan Bayraktar "Buna dayanacak ne takatimiz var ne tahammülümüz var. Bıçak kemiğe dayandı. Bu işin siyaseti, politikası olmaz. Bu ülkenin nüfus cüzdanını taşıyan hangi ırktan gelirse gelsin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, sütünde, kanında bozukluk olmayan Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bir anadan bir babadan doğan insan bunu kabul edemez.. Böyle bir ortamdayız, böyle bir oluşumdayız. Türkiye'nin yapısı bu, bizim iktidar mı terörü doğurdu. 30 küsür senedir bu var. Şimdi depreşti. Avrupa'nın getirdiği bir beladır bu. Bunlar doğru değil, doğru olan bayraktır, esas olan vatandır, esas olan ülkenin kalkınmasıdır. Vatanını en çok seven en çok çalışandır. Bu mesele AK Parti meselesi değil bu. Böyle meselelerde particilik olur mu? Biz Maçka'da belediyeyi kazanamadık ama Türkiye'deki oyumuz yüzde 50. Dünyanın neresinde var 10 senedir iktidarda kalacaksın yine de oyunu artıracaksın" şeklinde konuştu.
 
Konuşmasında açılım sürecine de değinen Bakan Erdoğan Bayraktar "Bu açılım sürecine çomak sokmak isteyenler 'yok Türkiye'de şu olacak, bu olacak, yol bilmem Apo'ya ne olacak ?' Türkiye Cumhuriyeti'nde kişi başına gelir 20 bin dolara artsın bu ülkede kafası karışık olanlar belasını bulur. Daha o duruma gelemedik. Yapılan nedir, yaptığımız ortada. PKK silahı bırakacak defolup gidecek kan duracak. Türkiye'nin üniter yapısına kesinlikle kimse dokunamayacak" ifadelerini kullandı.
 
Bakan Erdoğan Bayraktar konuşmasının son bölümünde yaklaşan yerel seçimle ilgili olarak Maçka Belediyesi'nin mutlaka AK Parti'ye geçmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Konuşmanın ardından bakan Bayraktar'a AK Parti Maçka İlçe Başkanı Koray Koçhan tarafından günün anısına hediye verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel