Bakan Bayraktar Bayramı Trabzon'da geçirecek

Bakan Bayraktar, arefe günü İstanbul’dan Trabzon’a gidecek, bayram boyunca ise Trabzon’da olacak ve bayramda hemşerileriyle hasret giderecek.Bakan Bayraktar, Ramazan ayının herkesi kucaklayan, engin hoşgörü ve bereket ikliminde dolu dolu yaşadıklarını bel

Bakan Bayraktar Bayramı Trabzon'da geçirecek

Bakan Bayraktar, arefe günü İstanbul’dan Trabzon’a gidecek, bayram boyunca ise Trabzon’da olacak ve bayramda hemşerileriyle hasret giderecek.

Bakan Bayraktar, Ramazan ayının herkesi kucaklayan, engin hoşgörü ve bereket ikliminde dolu dolu yaşadıklarını belirterek “Ramazan; aynı ruh ve anlayışı, insana ait güzellikleri paylaşmanın adıdır. Ayrıca; hangi dine ve hangi inanca sahip olursak olalım, insanlığın ortak dili sevgi ve hoşgörüdür.

Bu dil bizi biz yapan, İslam inancının ve Türk kültürünün de temelini oluşturan yüksek değerlerdir.Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir ya da Yunus’un ifadesi ile ‘Bir gönül kırdı isen bu kıldığın namaz değildir’ düsturu, bu dilin anlatmaya çalıştığı derin manayı ifade eder. Modern çağın, yani günümüzün, empati kültürü ise; bir anlamda bu değerlerin bir yansımasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel