Kulüplere kötü haber

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor kulüplerine vergi affı olmayacağını belirterek, “Prim affı yok, vergi affı yok, yeniden borç yapılandırması yok. Kaybedilmesi muhtemel gelirlerin devlet kaynaklarından karşılanması gibi bir düşüncemiz yok" dedi. Sam

Kulüplere kötü haber
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor kulüplerine vergi affı olmayacağını belirterek, “Prim affı yok, vergi affı yok, yeniden borç yapılandırması yok. Kaybedilmesi muhtemel gelirlerin devlet kaynaklarından karşılanması gibi bir düşüncemiz yok" dedi.
 
Samsun’un Terme ilçesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spor kulüplerine vergi affı olmadığını söyledi.
 
Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig maçlarının geç oynanmasına da açıklık getiren Bakan Kılıç, “Maçlarla ilgili saat planlaması yapma yetkisi Türkiye Futbol Federasyonu’ndadır. Kulüpler Birliği’nde bu konu tartışıldı. Kulüplerin gündüz maçları oynaması halinde gelir yönünden ciddi endişeleri oldu. Kaybetmeleri muhtemel gelirlerin bakanlık tarafından karşılanmalarına yönelik talepleri oldu. Biz Türk futboluna vermemiz gerekenden çok fazlasını veriyoruz.
 
Parasal destek de veriyoruz, alt yapı desteğini tamamen hükümet olarak biz tesis ediyoruz. Türkiye’de 24 tane stadyum yapıyoruz. Bunların maliyeti 3 milyar TL’dir. Ayrıca Türk futboluna verdiğimiz nakit destek ise 125 milyon dolardır. Bunun üzerine kaybedilmesi muhtemel yayın gelirlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak karşılamak gibi bir düşüncemiz yok. Kulüpler ne karar alırlarsa bizim için en doğru karar odur. Futbol kulüpleri kararlarını alırlar, federasyon da o kararlar doğrultusunda saatleri belirler.
 
Ya da federasyon gerek gördüğü durumlarda Kulüpler Birliği’nin tavsiyelerine riayet etmeyebilir. Saatleri tamamen kendi belirleyebilir. Bu karar kendilerinin kararıdır. Hem özerk olacaklar, hem de her şeyin devletin yapmasını bekleyecekler. Bu yaklaşım sağlıklı bir yaklaşım değil. O talep kendilerinden geldiği için, bizim seslendirdiğimiz ve desteklediğimiz bir talepti. Güvenlik nedeniyle bazı futbol kulüpleri gece maçlarını gündüze alınmasını istemektedir. Bu talep bize göre de makul bir taleptir. Ama nihai kararları kendileri vermesi lazım. Sonra ‘maçlar gündüze alındı, gelir kaybına uğradık. Bu gelir kaybını devlet karşılaşın’ gibi bir yaklaşıma biz gelemeyiz. Baştan itibaren söyledim. Sezon başında futbol kulüpleriyle alakalı prim affı yok, vergi affı yok, yeniden borç yapılandırması yok. Kaybedilmesi muhtemel gelirlerin devlet kaynaklarından karşılanması gibi bir düşüncemiz yok. Kulüpler bütçelerini buna göre yapacaklar. Bütçeleme mantığında da UEFA kriterlerine uyacaklar” diye konuştu.
 
"TÜRKİYE’Yİ SPOR ÜLKESİ HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"
 
Açılış yaptıkları her il ve ilçelerde taleplerin giderek arttığını belirten Bakan Kılıç, “2002 yılında Türkiye’de 3 tane spor yatırımı vardı. 2012 senesi yatırım programına 760 tane spor tesisi girdi. 2’den 760’a geldik. Buna rağmen gençlerden çok büyük talep var. Bizim de bir hedefimiz var. Dünyanın en genç ve dinamik nüfusuna sahip ülkelerden biri Türkiye, günden güne eğitimin kalitesi artan bir ülke Türkiye, bu ülkeyi aynı zamanda bir spor ülkesi haline getirmeyi planlıyoruz. Bu kadar çok sayıda spor organizasyonu yapmamızın nedeni de budur. Türkiye genelinde 760 tane şantiyemiz var. Bin 760 tane daha olsa gene yeridir. Her ilin her ilçenin modern spor tesislerine kavuşması lazım. Spor tesisi isteniyorsa bu ihtiyaçtır. İsraf değildir, lüks değildir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler