Bahçecik'te yıkımlar devam ediyor

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ek olarak yürütülen Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin çevresindeki binaların yıkımı hızla devam ediyor.Belediye yıkım ekipleri bugüne kadar anlaşma

Bahçecik'te yıkımlar devam ediyor

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ek olarak yürütülen Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin çevresindeki binaların yıkımı hızla devam ediyor.

Belediye yıkım ekipleri bugüne kadar anlaşma sağlanan 19 binanın yıkımını büyük oranda tamamladı. Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla birlikte kentin en büyük camisi olan Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Camisi'nin çevresi güzel bir görünümü kavuşturulacak. Cami çevresinde yıkımı yapılacak 19 binaya 7 milyon lira kamulaştırma bedeli ödendi.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Zağnos Vadisi'ne ek olarak Bahçecik Camisi çevresindeki binaların yıkımının devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Zağnos Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ek olarak Bahçecik Camisi çevresindeki hak sahipleriyle anlaşmalarımızı yaptık. Yıkımları süratle gerçekleştiriyoruz. Bahçecik Camisi çevresinin peyzajının da bitirilmesiyle Trabzon yeni bir yaşam alanı kazanacak. Söz verdiğimiz projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. Devam etmekte olan Zağnos, Tabakhane, Ayasofya ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projelerinin tamamlanmasıyla bir tarih ve uygarlık kenti olan Trabzon'un çehresi değişecek.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel