“Bağış Yapan Her Kadın Sultandır”

 Türk Kızılayı Kadın Kolları “Bağış Yapan Her Kadın Sultandır” başlıklı konferans düzenledi.  Konferansa Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, LÖSAM temsilcileri, Türk Kızılay Samsun Şubesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yı

“Bağış Yapan Her Kadın Sultandır”

 

Türk Kızılayı Kadın Kolları “Bağış Yapan Her Kadın Sultandır” başlıklı konferans düzenledi. 
 
Konferansa Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Muhsin Yıldırım, LÖSAM temsilcileri, Türk Kızılay Samsun Şubesi çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıldırım konferansta yaptığı konuşmada, “Kadınlarda kan bağışı algısını değiştirmek ve bunu arttırmak için tertiplenen bu güzel programdan ötürü emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 
 
Türk Kızılay Derneği 1868 yılında yaralı ve hasta askerlere yardım etmek amacıyla kurulmuştur. Türk Kızılayı ülkemizin güvenli kan ihtiyacının tümünü ‘gönüllü, düzenli ve bilinçli kan bağışçıları’ndan karşılamak amacıyla Sağlık Bakanlığı adına ve denetiminde 1 Haziran 2005 tarihinde ‘Ulusal Güvenli Kan Temini Programı’nı başlattı. Kızılay’a kan bağışı yapanların yüzde 92’si erken yüzde 8’i ise bayandır. Avrupa ülkelerinde ise yüzde 30’u bayan, yüzde 70’i ise erkektir. Bayan bağışçılarımızın sayısını arttırabilmek için böyle bir program düzenledik. 
 
18-65 yaş aralığında, ağırlığı 50 kg’nın üzerindeki erkekler 3 ay ara ile yılda 4 kez, kadınlar 4 ay ara ile yılda 3 kez kan bağışı yapabilirler. Kadın bağışçılarımızı Kızılay Kan Merkezi’ne bekliyoruz. Bu yıl yaklaşık 60 bin kan bağışı hedefliyoruz. Biz Amasya, Sinop, Ordu, Tokat ve Samsun illerinden oluşan bir bölgeyiz. Kana ihtiyacı olan herkese gönderiyoruz. Karşılığında hiçbir ücret almıyoruz sadece kan bağışı yapılmasını arzu ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler