Baba ile kızı aynı gün mezun oldu

35 yıl aradan sonra kızıyla birlikte üniversiteyi kazanan 56 yaşındaki Cengiz Kaptan, Turizm ve Otelcilik Bölümü’nden kızı İnci Kaptan ile birlikte mezun oldu. Aynı gün kızıyla birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan baba Cengiz Kaptan, diplomasını Ardeşen MY

Baba ile kızı aynı gün mezun oldu

35 yıl aradan sonra kızıyla birlikte üniversiteyi kazanan 56 yaşındaki Cengiz Kaptan, Turizm ve Otelcilik Bölümü’nden kızı İnci Kaptan ile birlikte mezun oldu. Aynı gün kızıyla birlikte mezuniyet heyecanı yaşayan baba Cengiz Kaptan, diplomasını Ardeşen MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yanıklar’ın elinden aldı. 

Kaptan, 2 yıl önce kızıyla üniversite yolculuğuna başladıklarını belirterek, “Ben 20 yaşımda iken öğretmen okulunu kazanmıştım. Ama o zaman ki koşullar, 12 Eylül öncesi yaşanan olaylar, babamın maddi durumu okumama engel olmuştu. O yüzden içimde bir uhde kalmıştı. Hep okuyamamanın pişmanlığını yaşadım. Ama kızımın üniversite sınavına hazırlandığı dönemde ben de hazırlanmaya karar verdim. Şehrimizde üniversite olması bu imkandan faydalanabilmem için bir kapı açtı. Kızım çalışırken, ben de fırsat bilip çalışmalarıma başladım. Sınava girdik, aynı okulu ve aynı bölümü kazandık. Beraber 2 yılımızı geçirip mezun olduk. Eşim ve çocuklarım bana destek oldu. Anne-Babalar normalde çocuklarını ilkokula götürür, ben kızımı üniversiteye kadar götürdüm" dedi.

İnci Kaptan ise güzel ve ilginç bir duygu yaşadığını belirterek, "Babamın benimle birlikte aynı okulda, hatta aynı bölüm ve sınıfta okuması beni çok mutlu etti ve bana büyük destek sağladı. Benimle birlikte mezun olunca da çok farklı bir duygu yaşadım. Kendisi ile gurur duyuyorum” diye konuştu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ardeşen Meslek Yüksek Okulunda 187 öğrencinin mezun olduğu törene Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RTE Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Karamustafa ile Prof. Dr. İbrahim Yerebakan, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler