Ayrılan çiftlerin günahını suçsuz çocukları çekiyor

 Trabzon Adliyesi’nde boşanma davası dosyaları her geçen gün artıyor. Adliye rafları artık bu dava dosyaları yüzünden dolmaya başladı. En çok geçim sıkıntısından ve internetten dolayı boşanmak istediklerini belirten çiftlerin dava boyunca ise anlaşamadıkl

Ayrılan çiftlerin günahını suçsuz çocukları çekiyor

 

Trabzon Adliyesi’nde boşanma davası dosyaları her geçen gün artıyor. Adliye rafları artık bu dava dosyaları yüzünden dolmaya başladı. En çok geçim sıkıntısından ve internetten dolayı boşanmak istediklerini belirten çiftlerin dava boyunca ise anlaşamadıkları en büyük sorun ise çocukların velayeti oluyor. Çiftler artık çocukların velayetini almak istemiyor. Boşanma yaşlarının yüzde 90’ını 20-34 yaş arası oluştururken, Trabzon’da son iki yılda bin 862 kişinin boşanmak için adliyeye müracaat ettiği ortaya çıktı. Tüm Kadınlar Derneği Başkanı Cemile Keskin ise, boşanmalara tepki göstererek, "Artık eski kadınlar yok. Kimse kimsenin derdini çekmek istemiyor. Şimdi kadın da erkek de çalışıyor. Önceden kadının gidecek yeri olmadığı için boşanmaktan korkuyordu. Şimdi ise kadınlar da haklarını biliyor ve arıyor. Bizler tahammülsüz bir toplum haline geldik" dedi. 
 
Boşanmaların internet yüzünden artmasına da tepki gösteren Keskin, "Şimdiki gençler süse, havaya ve güzelliğe bakıyor. Kimse bu kişinin işi var mı, ahlakı var mı, dürüst mü diye düşünmüyor. Sonra da belli bir süre sonra bakıyor ki güzellik, hava ve süs yenmiyor, soluğu adliye kapısında alıyorlar. İnternetten ailesine vakit ayırmayanlar da var, bunların da artık daha duyarlı olmaları gerekiyor" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel