Aykan'dan belediye açıklaması

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, yeni kanun gereği Trabzon'daki 21 belde belediyesinin kapatılarak İl Özel İdaresi'ne devredilecek olmasının mevcut yükü daha da ağırlaştıracağını söyledi. Aykan, Trabzon İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Mec

Aykan'dan belediye açıklaması

AK Parti Trabzon Milletvekili Asım Aykan, yeni kanun gereği Trabzon'daki 21 belde belediyesinin kapatılarak İl Özel İdaresi'ne devredilecek olmasının mevcut yükü daha da ağırlaştıracağını söyledi.

Aykan, Trabzon İl Genel Meclisi toplantısına katılarak Meclis üyelerinin isteği üzerine burada bir konuşma yaptı.

Yeni Belediye Yasası ile birçok belde belediyesinin kapatıldığını ve Özel İdareye devredildiğini belirten Aykan, “Bu uygulama Trabzon'da da Özel İdareye bir yük getirecek. Yaklaşık 400 köyle ilgilenen Özel İdare, şimdi bünyesine elemanları, borçları ve alacakları ile 21 belde daha kattı. Bunun için Özel İdarenin bütçe gelirlerini arttırıcı tedbirler alınması gerekiyor. Bu konuda bir çalışmamız var” dedi.

Köy muhtarlarına yetki verilmesi gerektiğini savunan Aykan, “Nasıl ki Ankara illere, iller ilçelere bütçe imkanı sağlıyorsa, ilçeler de bu imkanı köylere sağlamalı. O nedenle Köy Kanunu kökten değişmeli. Meclis olarak sizler TBMM'nin ilgili komisyonuna bu konuda öneriler getirin. Çünkü işin başında bulunan sizsiniz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel