Aygün Trabzon'da gazetecilerle buluştu

Suriye'de kaçırılan ve 40 gün sonra kurtarılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, daha önce görev yaptığı Trabzon'da Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret etti, meslektaşlarıyla hasret giderdi.Suriye'de kaçırılarak 40 gün rehin tutulan Milliy

Aygün Trabzon'da gazetecilerle buluştu

Suriye'de kaçırılan ve 40 gün sonra kurtarılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, daha önce görev yaptığı Trabzon'da Gazeteciler Cemiyeti'ni (TGC) ziyaret etti, meslektaşlarıyla hasret giderdi.

Suriye'de kaçırılarak 40 gün rehin tutulan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün, memleketi Gümüşhane'ye giderken uğradığı Trabzon’da TGC’ye ziyarette bulundu. TGC Başkanı Turgut Özdemir ile cemiyet yönetim kurulu üyeleri ve daha önce Trabzon'da birlikte görev yaptığı meslektaşları ile hasret gideren Aygün, kaçırıldığında yaşadıklarını anlattı. TGC Başkanı Özdemir de Aygün’ün özgürlüğe kavuşmasından ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Suriye’de esir alındığı dönemde UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Trabzonspor’un deplasmanda Apollon Limassol ile oynayacağı müsabakanın aklından geçtiğini anlatan Aygün şunları söyledi:

"Trabzon gerçekten futbolun beşiği. Tarihe bakıldığında çok önemli futbolcular ve antrenörlerin Trabzon’dan çıktığı görülür. Bölgede gazeteciliğin beşiği de Trabzon’dur.  Ülkenin birçok bölgesinde Trabzon’da yetişen gazeteciler ve muhabirler görev yapıyor. Trabzonlu olarak anılmaktan her zaman gurur duydum. Esir alınmadan 2 gün önce Trabzon’un Kıbrıs Rum Kesimi’nden bir takımla yapacağı maç vardı. 2-3 yıl önce oradan bir takımla oynamış ve elenmiştik. O içimizde uhde olarak kalmıştı. Esir alındığımda, bu sefer yeneceğimizden emindim ama yine de temenni ettim. Orada ölümle burun burunayım, aklımdan Trabzonspor geçiyor."

'SURİYE'YE GİTMEK BÜYÜK BİR SORUMLULUK'

Aygün, 'Yaşadıklarınızdan sonra Suriye’ye tekrar göreve gider misiniz?' sorusuna da "Bu yaşananlardan sonra Suriye’ye gitmek büyük bir sorumluluk. Giderim ama bu sorumluluğu bir daha kaldırabilir miyim, bilemem. Yani çok zor. Sadece Bünyamin Aygün olarak değil, Trabzon, Antalya, İzmir, İstanbul, Türkiye ve pek çok gazeteci ben gittiğimden bu yana o sıkıntıyı yaşadı burada. Dolayısıyla o sıkıntıyı onlara tekrar yaşatmak ne kadar doğru olur?" diye yanıt verdi.

'TÜRKİYE BU KONUDA ÇOK YALNIZ BIRAKILDI'

Aygün, Suriye'deki işkence ile dün ortaya çıkan fotoğraflarla ilgili ise şunları söyledi:

"Suriye’de fotoğraflar yayınlandı. 11 bin insan katledilmiş. Eğer bu fotoğraflar gerçek ise oranın normale dönmesi mümkün değil. Bölge içinden çıkılmayacak bir yola doğru gidiyor. Türkiye’de bu konuda bence çok yalnız bırakıldı. Avrupa ve Batı orayı ısıttı, bu hale getirdi. Sonra da çekildi."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler