Ayder’e kaplıca için iki yeni sondaj

Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda jeotermal enerji kaynağının yenilenebilmesi ve devamının sağlanabilmesi için iki yeni sondaj çalışması başlatılmasına karar verildi. Konu bugün Rahmi Metin Başkanlığı’ndaki Rize İl Genel Meclisi’nde görüşüldü. Metin bu

Ayder’e kaplıca için iki yeni sondaj

Çamlıhemşin İlçesi Ayder Yaylası’nda jeotermal enerji kaynağının yenilenebilmesi ve devamının sağlanabilmesi için iki yeni sondaj çalışması başlatılmasına karar verildi. Konu bugün Rahmi Metin Başkanlığı’ndaki Rize İl Genel Meclisi’nde görüşüldü. Metin burada yaptığı konuşmasında, “Havza’dan Sarp’a kadar Rize dışında hiçbir noktada jeotermal enerji kaynağı bulunmuyor. Ayder Yaylası ve İkizdere İlçesi’nde bulunan kaplıcalarımız ile ilimiz bu açıdan şanslı durumda. İkizdere’de bulunan jeotermal suyumuz dünyanın mineral açısından en zengin ilk 5 suyu arasında. Bu kaynaklarımızın sürdürülebilir hale getirilmesi büyük önem taşıyor. Ayder Yaylası’ndan çıkan su, oradaki butik otellere verilerek bölgemizdeki kaplıca turizmi geliştirilip bölge ekonomisine olan katkısı arttırılabilir” dedi.

Metin’in konuşmasının ardından DOKA İktisadi Kalkınma Mali Destek Programı Küçük Ölçekli Alt Yapı Projeleri kapsamında Ayder Jeotermal Enerjisi’nin yenilenebilir ve sürdürülebilir özelliğinin korunması için maliyetinin yüzde 24’ü, İl Özel İdaresi tarafından karşılanmak üzere iki yeni sondaj çalışması yapılmasına İl Genel Meclisi tarafından oy birliği ile karar verildi.

Karar İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından Turizm ve Plan Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler