Ayder'de kar kalınlığı 15 cm

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm beldesi Ayder Yaylası'na mevsimin ilk karı düştü. Dün geceden itibaren başlayan kar yağışıyla birlikte yaylada kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Bu durum hafta sonunu Ayder'de geçirmek isteyen tatilci

Ayder'de kar kalınlığı 15 cm

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dünyaca ünlü turizm beldesi Ayder Yaylası'na mevsimin ilk karı düştü. Dün geceden itibaren başlayan kar yağışıyla birlikte yaylada kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Bu durum hafta sonunu Ayder'de geçirmek isteyen tatilcileri ve yayladaki esnafı mutlu etti.

Yaylada yetkililer, kar yağışına rağmen ulaşımda hiçbir sorun olmadığını ve konaklama hizmetlerinin de devam ettiğini belirtti. Turistlerin Ayder'de kış boyunca gezebilecekleri ifade edildi.

Kar kalınlığı yaklaşık 3 bin metre yükseklikteki Kaçkar Dağı eteklerinde 40 santimetreye ulaştı. Daha aşağıdaki yaylalarda ise kar kalınlığı 15 santimetreyi buldu.

Rize-Erzurum kara yolunun İkizdere-İspir arasında bulunan 2 bin 600 rakımlı Ovit Dağı'nda da kar yağışı ve tipi etkili oluyor. Karayolları ekipleri, yolu ulaşıma açık tutabilmek için sürekli kar temizliği çalışması yapıyor. Yetkililer, kar yağışının devam etmesi halinde yolun ulaşıma kapatılabileceğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler