Ayder Yaylası kaplıcalarına ilgi yüksek

Çamlıhemşin ilçesine bağlı doğal güzellikleriyle ünlü Ayder Yaylası'ndaki kaplıcalar, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistlerden büyük ilgi görüyor.Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, 3 bin metreyi aşan dorukları ve 2 bin

Ayder Yaylası kaplıcalarına ilgi yüksek

Çamlıhemşin ilçesine bağlı doğal güzellikleriyle ünlü Ayder Yaylası'ndaki kaplıcalar, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen turistlerden büyük ilgi görüyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Ayder Yaylası, 3 bin metreyi aşan dorukları ve 2 bin metreye kadar yükseltilerde yer alan ormanlarıyla Doğu Karadeniz'in en önemli turizm mekanları arasında gösteriliyor.

Kaplıcalarıyla ünlü yaylada yerden 55,5 derece sıcaklıkta çıkan kaplıca suyunun, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları ve sinir hastalıklarına olumlu etkide bulunduğu belirtiliyor. Ayder kaplıcaları, yılın 12 ayı yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Ayder Turizm İşletme Müdürü Zeliha Yıldırım,yaptığı açıklamada, tesis yapılmadan önce kaplıca suyunun derenin kenarındaki kayaların arasından çıktığını ve insanların bu sudan faydalandığını belirterek, "Özel İdare Müdürlüğü 1987 yılında yaptığı sondajla çıkan suyu daha verimli kullanmamızı sağladı ve  tesisimiz 1992 yılında yapıldı. Çıkan su 55,5 derece. Tesislerimizdeki havuzlarda ve özel odalarda hizmet veriyoruz" dedi.

Türkiye'nin ve dünyanın farklı yerlerinden, Kaçkar Dağları'nın doğal güzelliklerini görmeye gelenlerin mutlaka kaplıcaya da uğradıklarını ifade eden Yıldırım, "Özbekistan, Kazakistan, İsrail, Japonya, Almanya ve Suudi Arabistan'dan gelen turistler kaplıcaları çok beğeniyor. Kaçkar Dağları'nın ve Ayder Yaylası'nın atmosferinden çok etkileniyorlar. Üstelik böyle bir kaplıcanın burada olması turistlerin bir hayli ilgisini çekiyor. Bizim çok şanslı olduğumuzu ve bu güzelliklerin Allah'ın bize sunduğu bir lütuf olduğunu söylüyorlar" diye konuştu.

Yıldırım, yılın 12 ayı hizmet verdiklerini ve her yıl artan bir talep olduğunu kaydederek, "Geçen yıl 85 bin 527 kişi kaplıcadan faydalandı. Özellikle haziran, temmuz ve ağustos aylarında talep çok daha fazla oluyor. Otellerde kalan insanlar hergün düzenli olarak gelip kaplıcaya giriyor" ifadelerini kullandı.

Özbekistan'tan gelen Rosa Gezem ise üç yıldır bir aylığına Ayder'e tatile geldiğini ve kaplıcalardan faydalandığını anlatarak, "Burada kaplıcaların olduğunu bilmiyordum. Kaçkar Dağları'nın doğal güzelliklerini duyduğum için Ayder Yaylası'na gelmeye karar verdim. Bu sayede sıcak su kaynağını keşfettim. Buraya benim gibi Japonya'dan ve Özbekistan'dan gelen turistler var, onlar da çok beğeniyor. Ülkeme gittiğimde bütün çevreme buranın güzelliklerinden ve kaplıcanın faydalarından bahsediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel