Ayasofya'yı ilk kim cami yapmak istedi?

Bir süredir Trabzon kamuoyunu meşgul eden Ayasofya müzesinin camiye çevrilmesi konu ile ilgili araştırmada bulunan Haber61 Ayasofya’yı ilk camiye çevirmek isteyen hükümetin 1989 yılında Turgut Özal’lı Anavatan Partisi olduğunu tespit etti.Dönemin Turizm B

Ayasofya'yı ilk kim cami yapmak istedi?

Bir süredir Trabzon kamuoyunu meşgul eden Ayasofya müzesinin camiye çevrilmesi konu ile ilgili araştırmada bulunan Haber61 Ayasofya’yı ilk camiye çevirmek isteyen hükümetin 1989 yılında Turgut Özal’lı Anavatan Partisi olduğunu tespit etti.

Dönemin Turizm Bakanı Anavatan Partisinin genel başkanlığını da yapan Mesut Yılmaz Ayasofya’yı camiye çevirme ile ilgili oluşturduğu projeye o dönem Trabzon’da oluşan tepki ve Trabzon’da yaşayan vatandaşların istememesi sonucu vazgeçilmişti.

Mesut Yılmaz’ın Camiye çevirme projesi yarım kalmasının ardından 5 yıl sonra yıl 1994’de tekrar Ayasofya müzesini dönemim hükümeti camiye çevirmek istedi. Bu girişime de o dönem Avrupa’dan gelen tepkiler üzerine 1994’deki girişimde yarım kaldı.

1994 yılının ardından 18 sene sonra tekrar Ayasofya müzesi camii olması için gündeme taşındı.  

 

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ / Haber61.NET 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler