Ayasofya'da namaza perde formülü

Ayasofya’da fresk tartışması patlak verdi. Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, "İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofya'da, freskler, namaz saatlerinde perde ile kapatılacak" dedi. Çakı, yaptığı açıklamada, müze olarak kullanılan Ayasofya'nın ca

Ayasofya'da namaza perde formülü

Ayasofya’da fresk tartışması patlak verdi. Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, "İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofya'da, freskler, namaz saatlerinde perde ile kapatılacak" dedi. Çakı, yaptığı açıklamada, müze olarak kullanılan Ayasofya'nın camiye dönüştürülerek ibadete açılması için mülk sahibi statüsündeki Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

 

DÜZENLEME YAPILACAK 

Bu çalışmalar çerçevesinde Ayasofya'da ibadet edilebilecek şekilde düzenlemeler yapılacağını söyleyen Çakı, ibadete açılacak olmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığının Ayasofya için "imam kadrosu" verdiğini söyledi. Ayasofya'ya henüz imam ataması yapılmadığını belirten Çakı, 'Ayasofya içindeki fresklerin ibadete engel olup olmayacağı' tartışması üzerine ise "Ayasofya'da bu konudaki düzenlemeyi Vakıflar Bölge Müdürlüğü yapacak. İbadete açılması için çalışmaların devam ettiği Ayasofya'da, freskler, namaz saatlerinde perde ile kapatılacak” dedi.
 
Freskleri tam olarak incelemediğini söyleyen Çakı, "Fresklerde ne olduğunu tam olarak incelemedim ama 'insan resmi olan mekanda namaz kılmak haramdır, böyle bir alanda kılınan namaz olmaz, tekrarı gerekir' demek doğru değil. İslamiyet kıble yönünde insan resmini doğru bulmamaktadır ama orada namaz kılmak kesinlikle olmaz denemez" ifadelerini kullandı.
 

KORUNACAKLAR

Trabzon Vakıflar Bölge Müdürü Mazhar Yıldırımhan da, ibadete açılması planlanan Trabzon'daki Ayasofya'nın içinde bulunan fresklerin kesinlikle sıvayla kapatılmayacağını, korunacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel