Ayasofya'da işlem tamam

 Bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak Ayasofya kavşağında büyütme ve genişletme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Kavşak bağlantısı içerisinde yer alan ve üzerindeki binaların kamulaştırılarak yıkıldığı Hacı Ziya Habiboğlu Araçlı Alt G

Ayasofya'da işlem tamam
 Bölge trafiğinde önemli bir rahatlama sağlayacak Ayasofya kavşağında büyütme ve genişletme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. 
Kavşak bağlantısı içerisinde yer alan ve üzerindeki binaların kamulaştırılarak yıkıldığı Hacı Ziya Habiboğlu Araçlı Alt Geçidi'ni-Ayasofya Kavşağı'na bağlayan güzergâhın asfaltlaması tamamlanarak daha önce hizmete açılmıştı.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kentin trafiğini rahatlatmak için söz verdikleri projeleri bir bir uygulamaya koyduklarını kaydederek, “Ayasofya Kavşağı'nın hemzemin geçiş olarak genişletme ve düzenleme çalışmaları tamamlanarak hizmete sunuldu. Reşadiye Kavşak düzenleme çalışmasında ise sona yaklaşıldı. Reşadiye kavşağının da tamamlanması ile hazırladığımız trafik master planının ikinci etabını da uygulamaya koymuş olacağız. Karayolları ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz ve dünya standartlarında olan Ayasofya kavşak düzenlemesi ile bölge trafiğinde önemli bir rahatlama olacak. Kenti geleceğe taşımak için söz verdiğimiz projeleri yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu Ayasofya kavşağında yaptıkları düzenlemenin dünyada birçok gelişmiş şehirde örneğinin olduğunu belirterek, “Bu kavşak sisteminde araçlar tek yönlü gidiyor. Trafik ışıklarına ihtiyaç olmuyor. Çok modern ve az zaman kaybına neden olan ve maliyet etkinlik yönünden de çok ekonomik olan bir sistem. Burada önemli olan sürücülerimizin buranın trafik işleyişine adapte olmaya dikkat etmeleri. İlk aylar bunun için çok önemli. Trabzon’a hayırlı olsun diyoruz” ifadelerini kulandı.
Başkan Gümrükçüoğlu Yenimahalle’nin önünden geçen yolun kavşağa irtibatlanması noktasında Ayasofya’daki vatandaşların istekleri olduğunu da vurgulayarak, bunu ancak ve ancak sahil yoluna doğru dönülen noktadan tekrar aynı noktaya bir kısmi istimlak ile birlikte irtibatlandırma çalışmalarını sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel