Ayasofya'da dönüşüm ne zaman bitecek?

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon düzenleme çalışmalarına başlandı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu rekreasyon düzenleme çalışmalarının başlaması dolayısıyla

Ayasofya'da dönüşüm ne zaman bitecek?

Trabzon Belediyesi ile TOKİ'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon düzenleme çalışmalarına başlandı. 

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu rekreasyon düzenleme çalışmalarının başlaması dolayısıyla Ayasofya’yı ziyaret ederek yüklenici firma yetkilileri ve esnafla görüştü. Ayasofya’nın tarihi kimliğini ortaya çıkarmak amacıyla TOKİ ile yürüttükleri Ayasofya Kentsel Dönüşüm projesinin rekreasyon düzenleme çalışmaları nedeniyle bölge esnafının mağdur olmaması için yüklenici firma yetkililerinden istekte bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, “Çalışmalar süresinde esnafımızın mağdur olmamasını ama diğer yandan da yıl sonu itibariyle rekreasyon düzenlemesinin tamamlanmış olmasını istiyorum. Bunun için hem yüklenici firmaya hem de esnafımız elinden gelen gayreti göstereceğine inanıyorum. Biz de elimizdeki imkanlar ölçüsünde buradaki çalışmalara destek vereceğiz” dedi.
Başkan Gümrükçüoğlu, Ayasofya’nın çevresini çarpık yapılaşmadan kurtarmak amacıyla 44 binanın kamulaştırılarak yıkıldığı ve hak sahiplerine yaklaşık 40 milyon TL’nin ödendiğini, Ayasofya Kentsel Dönüşüm Projesi’nde rekreasyon yapımının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel