Ayasofya tepkileri sürüyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Trabzon Ayasofya müzesinin Cami yapılacağını söylemesi üzerine Trabzon’dan bir açıklama geldi.Bugün Ayasofya önünde toplanan bir gurup Ayasofya’nın camiye çevrilmesine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Gazeteci

Ayasofya tepkileri sürüyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın Trabzon Ayasofya müzesinin Cami yapılacağını söylemesi üzerine Trabzon’dan bir açıklama geldi.

Bugün Ayasofya önünde toplanan bir gurup Ayasofya’nın camiye çevrilmesine tepki gösterdi. Grup adına açıklama yapan Gazeteci Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, “bilinen tarihiyle 4 bin yıllık bir kent olmasıyla övündüğümüz Trabzon özellikle 50-60 yıldaki ağır tahribatı nedeniyle çok eserleri tahrip edildi.bu tahribattan kendini kurtararak bugen kalabilen eserlerin başında Ayasofya gelmektedir.”dedi.

Ayasofya Türkiye Cumhuriyeti tarafından onarıldığını söyleyen Mollamehmetoğlu, “1958 – 1962 yıllarında restore edilen 1964 yılında yapının statüsünü müzeye çevirmişlerdir. İstanbul’da 3 bin 87 cami varken 756 binlik Trabzon’da bin 903 cami bulunmakta. Trabzon’da bütün nüfus açısından 400 kişiye bir cami düşmekte. Ortalama cemaat 15 – 20 arasındadır. Peki o zaman Ayasofya’yı camii yapmaları istemeleri hengi gereklilikte.” Şeklinde konuştu   

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel