Ayasofya rant kapısı değildir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara’da konuşma sırasında Trabzon Ayasofya müzesinin cami olması yönündeki açıklamaya Ayasofya mahallesinde oturan vatandaşların tepkisi sürüyor.Müze yerleşkesi etrafındaki evlerde oturan vatandaşlar daha önceki kamulaşt

Ayasofya rant kapısı değildir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Ankara’da konuşma sırasında Trabzon Ayasofya müzesinin cami olması yönündeki açıklamaya Ayasofya mahallesinde oturan vatandaşların tepkisi sürüyor.

Müze yerleşkesi etrafındaki evlerde oturan vatandaşlar daha önceki kamulaştırmada yapılan haksızlığın devam ettiğini söylediler. 

Mahalle sakinleri daha önce müzenin etrafındaki binaları yıkarken turizm amaçlı bir yapı oluşturmak maksatlı evlerin ve yaşam mahallerinin istimlâk edildiğini sonrasında genişleyen müze bahçesinin içine çay bahçesi koyularak birilerine getirim sağlandığını söylediler. 

Sakinler şimdi hükümetin müzeyi camiye çevirmek istemesinin sebebinin de yine aynı rantsal getiriye çevirmek için caba gösterdiklerine inandıklarını ifade ettiler.   

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler