Ayasofya Müzesi ibadete mi açılıyor?

 Trabzon’da bir süredir ibadete açılması gündemde olan tarihi Ayasofya Müzesi için imam kadrosu tahsis edildiği öğrenildi.  Konuyla ilgili bilgi veren KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul’da bugün Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte Vakıf

Ayasofya Müzesi ibadete mi açılıyor?

 

Trabzon’da bir süredir ibadete açılması gündemde olan tarihi Ayasofya Müzesi için imam kadrosu tahsis edildiği öğrenildi. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul’da bugün Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen etkinlikte Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem’le Trabzon’daki Ayasofya Müzesi’nin ne zaman ibadete açılacağı konusunu görüştüğünü söyledi. Özgenç, Ertem’in kendisine “İmam kadrosu tahsis edildi, imam ataması yapıldıktan sonra müze ibadete açılacak” bilgisini verdiğini kaydetti.
 
Bu gelişmelerin sevindirici olduğunu ifade eden Özgenç, hasretle Trabzon Ayasofya Müzesi’nin camiye dönüştürülmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel