Ayağı kesildi,hayata futbolla tutuldu

Samsun'da 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında sağ ayağı bilekten itibaren kesilen ve bu nedenle 2 yıl evden dışarı çıkmayan 18 yaşındaki Barış İvecen, futbolla hayata tutundu. Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nde (BESK) futbol oynayan Ba

Ayağı kesildi,hayata futbolla tutuldu

Samsun'da 2007 yılında geçirdiği trafik kazası sonrasında sağ ayağı bilekten itibaren kesilen ve bu nedenle 2 yıl evden dışarı çıkmayan 18 yaşındaki Barış İvecen, futbolla hayata tutundu. Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nde (BESK) futbol oynayan Barış, buradaki performansı ile milli takıma kadar yükseldi.

Samsun'un İlkadım İlçesi Anadolu Mahallesi'nde oturan Barış İvecen'in hayatı, 2007 yılında geçirdiği trafik kazasıyla değişti. Ağabeyi ve kuzeni ile birlikte bindiği motosikletin duran kamyona çarpması sonucu hastaneye kaldırılan Barış İvecen tedaviye alındı. Ancak, uzun bir tedaviye rağmen sonuç alınamayınca, İvecen'in kangren olan sağ ayağı bilekten itibaren kesildi.

Bu olayın ardından hayata küstüğünü belirten Barış, 2 yıl evden dışarı çıkmadığını söyledi. Samsun Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Yakup Özden ve Antrenör Murat Kaya'nın kendisine yaptığı ziyaretten sonra hayatının tamamen değiştiğini vurgulayan Barış İvecen, "2007 yılında ağabeyim, ben ve kuzenim babamın motosikleti ile gezerken duran kamyona çarptık. Daha sonra beni hastaneye götürdüler. 1 yıl hastanede yattıktan sonra Ankara’ya gittik. Kangren olduğu için Ankara’da sağ ayağımı bilekten kestiler. 2-3 ay sonra eve geldik. Hayata küsmüştüm. 2 yıl kadar evden dışarı çıkmadım. Sonra Yakup ağabey ve Murat hocam durumumu öğrenmiş. Bizim eve geldiler. Yardımcı oldular, beni dışarı çıkardılar, Samsun BESK’e aldılar. Şimdi de birlikte devam ediyoruz. Beni hayata tekrar kazandıran futbol oldu. Ben kazadan önce lisanslı olarak bir amatör takımda futbol oynuyordum. Bugünlere kadar da futbolla geldim. Şimdi Ampute Milli Takım'a çağırıldım. Benim için gurur verici bir olay" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler