Avrupa Konseyi Heyeti Trabzon'da

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi (CDCULT) Genel Direktörü Robert Palmer ve Bağımsız Uzmanlar Heyeti’nin Trabzon’a ziyareti öncesinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.Valilik’teki toplantıya Vali Dr

Avrupa Konseyi Heyeti Trabzon'da

Avrupa Konseyi Kültür Yönlendirme Komitesi (CDCULT) Genel Direktörü Robert Palmer ve Bağımsız Uzmanlar Heyeti’nin Trabzon’a ziyareti öncesinde Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

Valilik’teki toplantıya Vali Dr. Recep Kızılcık’ın yanı sıra Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile Trabzon’da sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Recep Kızılcık, “Avrupa Birliği’ne tam üyeliği hedefleyen ülkemizin her alanda olduğu gibi kültür alanında da kaydettiği ilerlemeleri misafirlerimiz ile paylaşma fırsatı bulacağız. İlimize gelecek olan heyet burada kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarından gelişmeleri dinleyecekler. Sümela’nın ibadete açılmasıyla gerekli kültürel etkinlikler giderek zenginleştiğini görmekteyiz. Ülkemizin kaydettiği ilerlemeler Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi Platformlarında Avrupa Birliği Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış tarafından ifade ediliyor. Bizde toplantımız ile ilimizin kültür fotoğrafını çekme fırsatı bulacağız” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak sürdü.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler