Atatürk oratoryosu alkışladı

 Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) hazırlanan oratoryoya KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Soner, Kosova Milletvekilleri Müfera Srbica-Şınık ve Fikrim Damka, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobano

Atatürk oratoryosu alkışladı

 

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) hazırlanan oratoryoya KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Soner, Kosova Milletvekilleri Müfera Srbica-Şınık ve Fikrim Damka, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Vali Yardımcıları Osman Nuri Çobanoğlu ve Mesut Taner Genç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu (DAMYO) Öğrenci Kalite Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Serdar Ahmet Gündoğdu, İl Emniyet Müdürü Hulusi Çelik, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

Kazım Memiç'in yazdığı, Avni Rakop'un metin düzenlemesini yaptığı ve Cavit Ersoy'un müziklerini hazırladığı "Işık Atatürk Oratoryosu" izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Konser sonunda KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Soner, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, oratoryonun hazırlanmasında emeği geçenlere çiçek verdi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Oratoryoyu çok beğendiğini ifade eden Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Cumhuriyetimizin kuruluşuna ve kurtuluşuna giden bu yolda ve ilk adımın atıldığı bu kentte 19 Mayıs bir başka kutlanır. Bunu da bu gece hep beraber gördük" dedi.

Bir takım incelemelerde bulunmak için Samsun'a geldiklerini belirten KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Soner, "Bir Türk çocuğu olarak 19 Mayıs'ı Samsun'da yaşamak hayatımdaki en mutlu günlerimden bir tanesi olarak hep hafızamda kalacak. Bizler Anavatan - Yavruvatan bir bütünüz ve ırkımızın Akdeniz'de devamı olan KKTC'nden geliyoruz. Hepimiz biriz. Bütün tarih boyunca acımız ortak acımızdı. Sevinçlerimiz ortak sevinçlerimiz oldu. Mutluluklarımız da ortak mutluluk oldu. Ama hep bizler okuduğumuz dönemlerde, yaşadığımız ülkemizde birliğimiz bir tek liderimiz vardı, o da Mustafa Kemal Atatürk'tü. 19 Mayıs'ta burada sizlerle birlikte bulunmaktan mutluluk duyuyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler