Atatürk ile aynı karede olmak istemediler

Trabzon’da Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda Cuma Namazının ardından ‘Hz. Muhammet’e ve İslam’a hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” filmine yapılan protesto gösterisi ile tepki gösterildi. Kendilerinin tek bir grup adına açıklama yapmadıklarını belirte

Atatürk ile aynı karede olmak istemediler

Trabzon’da Atatürk Alanı Meydan Parkı’nda Cuma Namazının ardından ‘Hz. Muhammet’e ve İslam’a hakaret içeren “Müslümanların Masumiyeti” filmine yapılan protesto gösterisi ile tepki gösterildi. Kendilerinin tek bir grup adına açıklama yapmadıklarını belirten alanda toplananlar, sloganlar ve ellerinde taşıdıkları pankartlarla filme lanet yağdırdı. Tekbir sesleri altında yapılan basın açıklamasında, metni okuyan Arif Akkuzu, İslam topraklarında son yıllarda yabancı güçlerin büyük hakimiyetler sağladığını ifade ederek,

“İslam topraklarında batılılar, emperyalistler, Siyonistler ve onların yerli işbirlikçileri son yüzyılı Müslümanların kanlarını içmekle geçirdiler. Bununla yetinmeyip, kadınları kirlettiler, çocuklarını katlettiler, evlerini yıktılar, zindanları Müsmülan’larla doldurdular. Şehirleri harap ettiler. İzzetimizi ve şerefimizi ayaklar altına aldılar. Topraklarımızı işgal etmekle onlara yetmedi. Yer altı ve yer üstü bütün hazinelerimizi çaldılar. Sonra yönetime halkın bile iradesine bırakmayıp, kendi diktatör kan emici ajanlarını koydular. Yüz sene önce aramızda hiçbir sınır yokken, bugün aramıza onlarca sınır çizdeler. Topraklarımızı bölüp aralarında paylaştılar” dedi.

Yabancıların İslam’a büyük nefret beslediğini ileri süren Akkuzu, sözlerine şu şekilde devam etti:

“İslam’ı ve Müslümanları aşağılayan, “Müslümanların masumiyeti” adlı filmi yapabildiler. Bu aşağılık, film izzetimizi ayaklar altına almış şerefimiz ve dinimizi hiçe saymıştır. Hiçbir inancı ve kültürel değerlere saygısı olmayan bu emperyalist ABD en son yaptığı ile İslam’a ve Müslümanlara ne kadar buğz, kin ve nefret beslediğini göstermiştir.

Biz Müslümanlar olarak aslında İslam peygamberi olup ta Yahudi ve Hıristiyanların sahiplendiği peygamberlerden ne Hz. İsa’ya ne de Hz. Üzeyir’e hakaret etmiyoruz. Biz onları tertemiz peygamberler olarak görüyoruz.”

Basın açıklaması Trabzon’da alışılagelmişin dışında, Meydan Parkı’nda ki Atatürk Heykeli’nin altında değil tam karşısında yapıldı. Bu konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Arif Akkuzu, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, “Ben onunla aynı karede bulunmak istemedim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel