Atatürk bizim kahramanımızdı

 Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaşayan 114 yaşındaki İzzet Karataş, iki kez Atatürk ile bir araya geldiğini söyledi. Atatürk’e hayranlığını dile getiren koca çınar, “Elini sıktım çünkü o bizim kahramanımızdı” dedi. Köprübaşı ilçesine bağlı Güneşli köyünd

Atatürk bizim kahramanımızdı

 

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaşayan 114 yaşındaki İzzet Karataş, iki kez Atatürk ile bir araya geldiğini söyledi. Atatürk’e hayranlığını dile getiren koca çınar, “Elini sıktım çünkü o bizim kahramanımızdı” dedi.
 
Köprübaşı ilçesine bağlı Güneşli köyünde Oflu gelini ve torunlarıyla birlikte yaşayan İzzet Karataş 114. yaşını gördü. 2004 yılında aldığı nüfus cüzdanının doğum tarihi bölümüne Hicri 1330 (miladi 1912) yazsa da yaşlı adamın 75 yaşındaki oğlu Ahmet Karataş, babasının 40 yaşında evlendiğini, kaybolan eski nüfus defterinde doğum tarihinin 1318 (miladi 1900) olarak geçtiğini söyledi.
 
İzzet dede, “Geçtiğimiz yıl göğsümde meydana gelen bir ağrı nedeniyle oğlum beni doktora götürdü. İğne vurulacağımı öğrenince istemedim. Bu nedenle doktor hap verdi. İlaçla ilk o zaman tanıştım” dedi. 
 
10 YIL DAHA YAŞARIM
 
Kendini hala güçlü hissettiğini belirten İzzet dede, “Geçen yıla kadar fındık topluyordum. Bu yıl biraz daha fazla hasta oldum. Sağ olsun ilçe doktoru 15-20 günde bir gelip beni kontrol ediyor. Kaymakamımız da sık sık uğrayıp bir ihtiyacım olup olmadığını soruyor. Hala ayaktayım ve sağlıklıyım. En az 10 yıl daha yaşarım” diye konuştu.
 
ATATÜRK’ÜN ELİNİ SIKTIM
 
Atatürk’ü Trabzon’a geldiğinde iki kez görmeye gittiğini anlatan yaşlı adam, şunları söyledi: “O dönemlerde o bizim kahramanımızdı. 1930 ve 1937 yıllarında Trabzon’a gelmişti. Son gelişinde, meydanda halkla selamlaşırken yanına gidip elini sıkmıştım. Çok ince bir sesi vardı. İyi biri olduğunu yüzüne bakınca anlayabiliyordu insan.”
 
BABAM ATATÜRK’TEN 10 YAŞ KÜÇÜK
 
Babasının eski nüfus defterinde doğum tarihi olarak 1318 yazdığını bildiğini belirten Ahmet Karataş ise, “O nüfus defteri kayboldu gitti. Nüfus kayıtları da yok. 2004 yılında ben yokken akrabalarım ona nüfus cüzdanı çıkarttılar, doğum tarihini de bilmedikleri için 1330 diye yazdırmışlar ama aslının 1318 olması gerekiyordu. Ben o zamanlar hesaplardım, babam, Atatürk’ten 10 yaş kadar küçüktü” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel