Atasu'da su seviyesi yükseliyor!

Trabzon Belediyesi ile çevre belediyelerinin 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı’nda su tutma işlemine başlanmasından sonra geçen 4 haftalık sürede barajda 3 milyon 500 bin metreküp su tutuldu.Ocak ayı boyunca yağışın çok fazla olm

Atasu'da su seviyesi yükseliyor!

Trabzon Belediyesi ile çevre belediyelerinin 50 yıl süreyle su ihtiyacını karşılayacak olan Atasu Barajı’nda su tutma işlemine başlanmasından sonra geçen 4 haftalık sürede barajda 3 milyon 500 bin metreküp su tutuldu.

Ocak ayı boyunca yağışın çok fazla olmamasına rağmen Atasu Barajı’nda su seviyesinin yükselmesi memnuniyet verirken, barajda Haziran ayına kadar su seviyesinin 30 milyon metreküpü aşması bekleniyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Haziran ayından itibaren Trabzon halkının Atasu Barajı’ndan gelecek olan suyu içmeye başlayacağını söyledi. Trabzon’un 50 yıllık su ihtiyacının bu projeyle karşılanacağını ifade eden Gümrükçüoğlu “Barajın belirlenen programdan önce hizmet vermesini sağlamak amacıyla yaptığımız girişimler sonucu 2009 yılında bütçeye 20 milyon TL ek ödenek koydurduk. 2010 yılında ise 35 milyon TL ödenek ayrılan Atasu Barajı planlanan tarihten önce tamamlandı. Trabzon halkı hizmetin her zaman en iyisine layıktır. Atasu Barajı’nın bitirilmesindeki katkılarından ötürü Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel