Atasu için Trabzon'da yeni proje!

Trabzon’un içme suyunu karşılayan Galyan Vadisi kirliliklerin korunması çalışmalarının yanı sıra vadide yaşayan yöre halkında ekonomik geçimlerini geliştirme çalışmalarına adım atıldı.Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi O

Atasu için Trabzon'da yeni proje!

Trabzon’un içme suyunu karşılayan Galyan Vadisi kirliliklerin korunması çalışmalarının yanı sıra vadide yaşayan yöre halkında ekonomik geçimlerini geliştirme çalışmalarına adım atıldı.

Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi heyeti Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu makamında ziyaret ederek kooperatifin çalışmaları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Başkan M.Suat Hacısalihoğlu, Galyan Vadisi Kalkınma Kooperatifi heyetini kabulde yaptığı konuşmada vadinin Trabzon için çok önemli olduğunu ifade ederek, bu bölgede kalkınmayı hedefleyen bir kooperatifin faaliyette bulunmasının bu anlamda çok önemli olduğunu kaydetti.

20150119aw301639_01.jpgGalyan Vadisi'nde Atasu Barajı'nın bulunduğunu belirten Hacısalihoğlu, burada yaşayan ortaklar ve ortak dışı tüm bireylerin gelirlerini artırıcı çalışmalarda bulunacak kooperatifin kirliliği önleme programlarının ise çok önem arz ettiğine dikkat çekti. Hacısalihoğlu, “Atasu barajımızın bulunduğu alan Galyan Vadisi'nde kalkınma kooperatifimiz 220 ortakla yeniden çalışmalarını başlatmasından memnun kaldık. Bu vadide yeni sayfa açıldı. Organik tarım ve doğa açısından artı bir potansiyel doğdu. Kalkınma kooperatifimiz bu potansiyeli planlı bir çalışma ile değerlendirecektir. Aynı zamanda turizm acısından da potansiyel oluşturan bu bölgede yürütülecek çevre koruma faaliyetlerinde alınacak ilerleme Trabzon içinde çok önemli olacaktır” dedi.

Kooperatif Başkanı Yakup İskenderoğlu, Galyan Tarımsal Kooperatifi hakkında bilgilendirme dosyasını Başkan Hacısalihoğlu’na takdim etti. İskenderoğlu, kooperatifin Galyan bölgesi çevresinde madencilik, balık çiftlikleri, evsel ve iş yeri atıkları, tarım ve erozyon alanlarında çalışmalarda bulunmayı hedeflediğini söyledi. Galyan bölgesinin sadece içme suyu havzası olmadığını kaydeden İskenderoğlu tarih, doğa ve organik tarım ile de anılacak bir havza hedeflendiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel