Atasu için 4 yıl dediler 12 yılda bitti!

Trabzon'da 1998'de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer tarafından temeli atılan ve 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanan Atasu Barajı, yaklaşık 12 yıl aradan sonra hizmete girdi.Eski Enerji ve Tabii Kaynakl

Atasu için 4 yıl dediler 12 yılda bitti!

Trabzon'da 1998'de dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer tarafından temeli atılan ve 4 yıl içerisinde tamamlanacağı açıklanan Atasu Barajı, yaklaşık 12 yıl aradan sonra hizmete girdi.

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer ile Zeki Çakan'ın Yüce Divan'a sevkedildiği baraj, nihayet tamamlanarak hizmete girdi. Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon'un 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak olan ve önümüzdeki yıl tamamlanması planlanan Atasu Barajı'nın bugünden itibaren hizmete girdiğini bildirdi. Barajdaki 28 Aralık 2010 tarihinde su tutmaya başlandığını hatırlatan Gümrükçüoğlu, doluluk oranının yüzde yüze ulaşması nedeniyle daha önce Haziran ayında faaliyete sokmayı planladıkları barajı bugün itibariyle hizmete sunduklarını ifade etti.

Bugünden itibaren Trabzonluların Atasu Barajı'nın suyunu içeceğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Normal programda 2012 yılı sonunda bitirilmesi planlanan Atasu Barajı'nın bir yıl erken bitirilmesi için 2009 yılının ikinci 6 ayında 20 milyon TL ek ödenek çıkarttık. Baraj için 2010 yılında kullanılmak üzere bütçeye 35 milyon TL ödenek konulmasını sağladık. " dedi.

Trabzon'un Maçka ilçesi sınırlarındaki Galyan deresi üzerinde yapılan Atasu Barajı ve HES inşaatı, Trabzon merkez ile Yomra ve Akçaabat ilçelerinin içme, kullanma ve endüstriyel su ihtiyacını karşılamak ve enerji üretmek amacıyla planlandı. Barajda yılda 150 milyon KWh enerji üretilmesi de hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel